Uusimmat

Microsoft: PC-pelaamisella vahva tulevaisuus

30.06.2008 14:18 Jukka O. Kauppinen

Vaikka PC-pelaamisen hiipumisella ja taantumisella kasuaalipelaamisen leikkikentäksi on peloteltu jo useamman vuoden, niin eräs taho kuitenkin uskoo PC:n vahvuuteen pelialustana. Vähemmän yllättäen äänessä on nimenomaan Microsoft, tarkemmin sanoen yhtiön softaosaston varatoimitusjohtaja John Schappert.

Microsoftin tuoreimpien arvioiden mukaan niin PC-pelaaminen kuin PC-pelibisnes kaikkine osa-alueineen kasvaa lähivuosina selvästi.

”PC-pelaaminen ei ole koskaan ollut niin vahvoilla kuin nyt ja uskomme, että tämä trendi tulee jatkumaan.”

Yhtiön mukaan erityisesti pelien verkkokauppa on kasvanut ”räjähdysmäisesti” viimeisen vuoden aikana, minkä ohella Microsoftin lanseeraama Games for Windows -brändäys on tuottanut hyviä tuloksia.

Yksi uusista aseista niin PC-, Xbox 360- kuin jopa Zune-pelaamisen edistämiseksi on XNA Game Studio -järjestelmä, joka tarjoaa helppokäyttöiset työkalut omien pelien tekemiseen ja levittämiseen. XNA:ta aiotaan puffata jatkossa yhä näkyvämmin, minkä myötä esimerkiksi harrastaja-pelitekijät saavat tuotteensa aiempaa helpommin aiempaa laajempaan verkkojakeluun.

”Windows-pohjaiset PC:t ovat maailman verkostunein pelilaite ja Microsoft jatkaa pelitalojen tukemista, jotta he voivat tarjota pelaajille näiden haluamia pelielämyksiä”, Schappert lopettaa ylistyksensä.

Schappert itse on pitkän linjan pelimies, joka on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Electronic Artsilla ennen siirtymistään Microsoftille.

Lue lisää eDomesta

Blizzard Worldwide Invitational -matkapäiväkirja: 1. päivä

Blizzard Worldwide Invitational -matkapäiväkirja: 2. päivä

Nyt se on virallista: Diablo III tulee!

PS3:n DualShock 3 -ohjain saapuu Suomeen

Sony kertoo PlayStation 3:n 2.40 firmwaresta ja saavutuksista

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 4)