Uusimmat

Hulluilla kissoilla pyyhkii hyvin

01.07.2008 21:31 Mikko Rekola

Edullisiin tarvikeohjaimiin ja lisälaitteisiin erikoistuneella Mad Catzilla menee lukujen perustella hyvin. Viime vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto kasvoi 13,2 % verrattuna edelliseen tilikauden vastaavaan ajankohtaan. Myös bruttovoitto jatkoi kasvuaan nousten 6,5 miljoonaan dollariin. Kokonaisuudessaan tilikausi ei kuitenkaan yllä viimeisen neljänneksen tarjoamaan nousuvauhtiin.

Yhtiön mukaan koko tilivuoden vaisu tulos johtuu pääosin lisälaitevalmistaja Saitekin ostosta aiheutuneista kuluista. Johtaja Darren Richardsonin mukaan yrityksen strategia on saavuttaa jatkuvaa kasvua johdonmukaisen kasvustrategian avulla.

Johtajan mukaan yritys on alkanut yhtenäistää kahden yrityksen tuomia toimintatapoja ja poistaa turhia päällekkäisyyksiä. Richarson kertoo yrityksen leikanneen ylimääräisiä kustannuksia yli miljoonan dollarin edestä.

Yritys odottaa nykyisen tilikauden olevan tuottoisa. Se jatkaa tutulla pohjalla ja pyrkii laajentamaan tuottomahdollisuuksia entisestään. Tavoitteena on taata osakkeenomistajille vakaat pitkän aikavälin tuotot.

Mad Catz Interactive on eräs maailman suurimmista tarvikevalmistajista. Vuonna 1989 Patch Venturesin nimellä syntynyt yritys on laajentanut hiljalleen toimintaansa. Viime vuosina yritys on keskittynyt yritysostoihin ja näin ostanut kilpailijoita pois tasaiseen tahtiin. Vuonna 2007 yritys osti ensin Joytechin 3,7 miljoonan dollarin hintaan. Samana vuonna se hankki tietokonepuolelle erikoistuneen Saitekin 30 miljoonan dollarin hintalapulla.

Lähde: Mad Catz reports $3.2 million net income

Lue lisää eDomesta

Arvostelu: Guitar Hero: Aerosmith (PS2, PS3, Wii, 360)

Blizzard Worldwide Invitational -matkapäiväkirja: 3. päivä

Poltto päälle ja kohti vaaravyöhykettä – Top Gunin tunnari Guitar Heroon

PS3:n DualShock 3 -ohjain saapuu Suomeen

Sony kertoo PlayStation 3:n 2.40 firmwaresta ja saavutuksista

Suomen myydyimmät pelit viikoilla 25-26/2008 – Battlefield ja Super Smash Bros singahtivat kärkeen