Uusimmat

Päivityksen paikka: DirectX 11 julkistetaan jo lähiaikoina

10.07.2008 09:45 Miikka Lehtonen

Jos kuulut siihen PC-pelaajien joukkoon, joka päivitti aikanaan rautansa ensimmäisten joukossa, olet luultavasti odotellut kohta jo pari vuotta hyviä DirectX 10 -sovelluksia. Odotus taitaa jatkua vielä hetken, sillä Microsoft on jo siirtymässä seuraavaan versioon.

Techreport.com tietää kertoa, että DirectX 10 on liittymässä dodon ja muiden sukupuuttoon kuolleiden petojen joukkoon, sillä Microsoft on jo julkistamassa seuraavan sukupolven 3D-rajapinnastaan.

Tiettävästi amerikkalainen softajätti aikoo mellastaa kunnolla DirectX 11:n parissa heinäkuun 22. päivä alkavassa GameFest-tapahtumassa. Lisäksi näytönohjainvalmistajat tulevat tykittämään urakalla rajapinnan tiimoilta omissa kesätapahtumissaan.

Alun ylikorostettu synkistely saattaa olla kuitenkin ennenaikaista, sillä tiettävästi DirectX 11 ei ole mikään ensi viikon juttu, vaan vasta seuraava näytönohjainsukupolvi, sekä tietenkin myös seuraavat konsolisukupolvet pystyvät ottamaan täysin hyödyn irti sen ominaisuuksista. Rajapinta tuskin siis pyörähtää markkinoille vielä aivan ensi viikolla.

DirectX 10 -kortin varhaisostajana tunnen kuitenkin oloni hieman petetyksi, sillä DirectX 10 -pelien määrän voi laskea kahden käden sormilla, hyvien DirectX 10 -pelien määrän taas hieman ruhjotulla yhdellä kädellä. Kun valtaosa peleistä tukee vielä DirectX 9:ää ja uusi versio on jo horisontissa, kovasti hypetetty DX10 uhkaa jäädä väliinputoajaksi.

Lisää aiheesta

Katsaus DirectX 10 -rajapintaan

Open GL 2.1 vs DirectX 9 vs DirectX 10

Microsoft johdattaa DirectX 11:n pariin

Lue myös

Activisionin ja Vivendin liitto sinetöitiin, Activision Blizzard syntyi

Verkkoroolipeli EVE Onlinen tekijät laskeutuvat avaruusaluksillaan Suomeen

Kiina, tuo pelibisneksen villi länsi