Uusimmat

Dead Rising jatkaa zombie-mättöään Wiillä

16.07.2008 11:23 Miikka Lehtonen

Dead Rising on ollut julkaisustaan saakka kova sana Internet-peliväen keskuudessa. Pelin puutteita ja onnistumisia on käyty läpi innokkaasti ja jatko-osaa on toivottu hartaasti. Jatko-osasta ei ole vieläkään tietoa, mutta nyt peli nähdään myös Nintendon Wii-konsolilla.

Sangen yllättävänä paljastuksena japanilaisen Weekly Famitsu -lehden tuorein numero paljastaa kuvien kera, että zombi-mättö tulee jatkumaan Nintendon Wii-konsolilla. Kielitaidon ja informaation puutteen vuoksi itse pelistä on paha sanoa vielä paljon mitään, mutta kuvien perusteella Wiimoten heiluttelu tulee olemaan merkittävässä roolissa. Monet pohtivatkin, onko kyseessä puhdas Dead Rising -käännös, vai uusi, vartavasten Wiille suuniteltu peli.

Lehden perusteella Dead Risingin Wii-version takana on Resident Evil 4 -käännöksen saavuttama suosio, sekä sen vahvat myyntiluvut. Capcom pyrkii tekemään pelin ulkoasusta mahdollisimman uskollisen Xbox-originaaliin verrattuna, mutta mainitsee myös muistavansa peliä tehdessään ”casual-pelaajien tarpeet”. Tarkoittaisiko tämä vihdoin talletussysteemiä, joka ei aiheuta aivohalvauksia?

Sopii toivoa, että Dead Rising tultaisiin näkemään muodossa tai toisessa E3-messuilla, sillä se voisi olla vaisun Nintendo-esityksen pelastaja. Kenties hyvin Wiillä myyvä jatko-osa vakuuttaisi myös Capcomin siitä, että se Dead Rising 2 kannattaisi tehdä. Famitsu-jutun kuvat muuten löytyvät jo Internetin syövereistä, mikäli joku sellaisia kaipaa.

Lisää aiheesta

Onko Dead Rising 2 iskemässä Vegasiin?

Dead Rising (360)

Dead Rising vei Capcomin oikeuteen – elokuvayhtiö syyttää plagioinnista

EA työstää ”kaikkien aikojen kauhupeliä”

Lue myös

Sonyn läski prinsessa tarjoilee vuoden erikoisinta online-pelaamista

Nintendon Reggie: hardcore-pelaajien pitäisi olla tyytyväisiä

E3: Nintendon vastaisku