Uusimmat

Microsoft nöyrtyi: Windows Live muuttui ilmaiseksi ja saa oman kauppapaikan

23.07.2008 11:57 Jukka O. Kauppinen

Microsoftin Games for Windows -ohjelma muuttui juuri ripausta houkuttelevammaksi. Yhtiö näet muutti siihen kiinteästi kuuluvan Windows Live -palvelun täydellisen, totaalisen ilmaiseksi.

Xbox 360:n Xbox Live -palvelusta PC-maailmaan lainattu Windows Live tarkoittaa käytännössä standardoitua verkkopelipalvelua, helpompaa verkkopelien etsintää ja matseihin liittymistä peleihin liitettyjä saavutuksia, verkkoyhteisöjä, kaverilistoja, viestintää, selkeää pelipäivitysten ja demojen lataamista yhtenäisestä käyttöliittymästä  ja niin edelleen. Fiksu ja käytännöllinen palvelu. Jossa oli yksi vika: osa ominaisuuksista oli maksullisia.

Se mikä toimi konsolimaailmassa, ei toiminut PC:llä. Minkä yhtiö nyt tajusi. Sen johdosta, tadaa, Windows Live on nyt täysin ilmainen.

Jopa Liven extra-deluxe-herkkuoptiot, kuten sekä PC- että konsolipelaajien yhteinen pelaaminen samassa verkkopelimatsissa, ovat ilmaiset.

Ilmainen verkkopelituki pätee myös vanhempiin Games for Windows Liveä käyttäneisiin peleihin, kuten Gears of Wariin, Shadowruniin ja Universe at Wariin.

Windowsin Liveen on tulossa myös oma verkkokauppapaikka, jonka kautta pelaajat voivat ladata peleihinsä ilmaisia lisäsisältöjä, pelidemoja, trailereita, ostaa niihin uusia lisäherkkuja ja kokonaisia pelejä.

Näppärästi Xbox Liven ja Windows Liven käyttäjätietokanta on yhteinen, eli samaa tunnusta ja ystävälistoja voi käyttää molemmissa ympäristöissä.

Tässä vaiheessa Windows Live tarvitsisi enää vain näppärän, mahdollisimman kevyen pääteohjelman, jota voisi pitää avoimena Windowsin taustalla. Nythän, ainakin kirjoittajan oman kokemuksen mukaan, Live on käytössä vain kun jokin Windows Liveä tukeva peli on käynnissä.

Lisätietoja: http://www.gamesforwindows.com/live/

Lisää aiheesta

Games for Windows tähdittää PC-pelimyyntiä

Microsoft suunnittelee Liven kaltaista digijakelua myös PC:lle

Windowsin Live starttaa toukokuussa

Lue myös

Elektrolegenda Front 242 ensimmäistä kertaa Suomessa, keikka Alternative Partyllä

FlatOut-romuralli saapuu lopultakin PC:lle

Sony tähtää 150 miljoonaan PS3:een

Xbox 360 jäi jenkkilän hännänhuipuksi