Uusimmat

Tekniikkauutisia: DirectX 11, uudet Catalystit, Ee PC 1000

23.07.2008 12:45 Jukka O. Kauppinen

Muropojat ovat olleet taas vauhdissa tuolla internetlinkin toisella puolella ja paljon mielenkiintoista onkin löytynyt nettisivujen täytteeksi. Hyvä niin, sillä internet ilman uutisia olisi kovin tyhjä internet! Teknoturinoiden mielenkiintoisimmasta päästä lienee selkeästi Microsoftin uutiset seuraavasta DirectX -versiosta.

Microsoft paljasti yksityiskohtia DirectX 11:sta

Microsoft julkaisi Seattlessa järjestettävän GamesFest-tapahtuman yhteydessä yksityiskohtia seuraavan sukupolven DirectX 11 -rajapinnastaan. Nykyisen DirectX 10:n tavoin DirectX 11 tulee olemaan yhteensopiva ainoastaan Windows Vistan sekä Microsoftin tulevien käyttöjärjestelmien kanssa. Suurin yllätys oli ilmoitus siitä, että DirectX 11 tuo mukanaan uusia, vielä salaisia, ominaisuuksia myös nykyisiin DirectX 10 -yhteensopiviin näytönohjaimiin.

Uusia jo paljastettuja DirectX 11 -ominaisuuksia ovat muun muassa laskentashaderit, jotka mahdollistavat kehittäjien käyttää näytönohjaimia 3D-grafiikan lisäksi rinnakkaisina prosessoreina. Toinen mielenkiintoinen uudistus on monisäikeisten resurssien hallinta, joka helpottaa useamman prosessoriytimen hyödyntämistä peleissä.

AMD julkaisi Catalyst 8.7 -ajurit

AMD on julkaissut uudet Catalyst 8.7 -ajurit, jotka ovat saatavilla Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmien 32- ja 64-bittisille versioille. Ajurit tukevat kaikkia näytönohjaimia Radeon 9500 -tuoteperheestä uusimpaan Radeon HD 4800 -tuoteperheeseen asti. Merkittävin uudistus on parannettu Catalyst Control Centerin Information Center -osio, joka näyttää jatkossa näytönohjaimen/näytönohjaimien tiedot monipuolisemmin.

Muropaketti ylpeänä esittää: Eee PC 1000!

Muropaketti on onnistunut parin päivän Asuksen edustajan jallittamisen jälkeen saamaan testipenkkiin Suomen, Pohjoismaiden ja etunenässä myös Euroopan ensimmäisenä Eee PC -tuoteperheen 1000- ja 1000H-mallit. Asus esitteli Eee PC 1000 -tuoteperheen yllättävästi Computex-tapahtumassa Taiwanissa kesäkuun alussa ja perustana siinä on 10,2-tuumainen näyttö. Aiemmista Eee PC -malleista poiketen Eee PC 1000:t on varustettu myös kookkaammalla näppäimistöllä, jonka koko vastaa 92 prosenttisesti perinteisten kannettavien tietokoneiden näppäimistöä.

Sekä Eee PC 1000:ssa että 1000H:ssa on käytössä 10,2-tuumainen 1024×600-resoluutioinen näyttö, kuusikennoinen akku, 802.11n-standardia tukeva WLAN-ohjain, Bluetooth-tuki sekä muun muassa 1,3 megapikselin webbikamera. Ennakkoasetelmien perusteella molemmista kannettavista odotettiin löytyvän 1,6 GHz:n kellotaajuudellinen Intel Atom -prosessori, mutta tarkempi tutkinta osoitti toista. 1000-mallin osalta tämä piti paikkansa, mutta 1000H:sta löytyi 900 MHz:n kellotaajuudellinen Celeron-M.

Uusi artikkeli: Intel P45: Asus, Gigabyte & MSI

Muropaketin uusimmassa artikkelissa laajennetaan P45-piirisarjaan perustuvien emolevyjen näkemystä tutkimalla kolmea DDR2-muistitekniikkaan perustuvaa emolevyä. Mukana on Asus Maximus II Formula, Gigabyte GA-EP45 Extreme ja MSI P45 Platinum, joihin luodaan yleiskatsaus ja testataan ylikellottamalla väylänkestoa.

Lue myös

Elektrolegenda Front 242 ensimmäistä kertaa Suomessa, keikka Alternative Partyllä

Microsoft nöyrtyi: Windows Live muuttui ilmaiseksi ja saa oman kauppapaikan

Scream for me, hajoileva rauta

Suomipelien klassikko Areena nyt myös mobiilina

Unreal Tournament 3 Linuxille jumiutui lakiongelmiin, valoa tunnelin päässä

Wiikon Wanha: Jet Set Radio – graffitia ja skeittausta japanilaisessa hämypelissä