Uusimmat

Assemblyssä yritetään ylikellotuksen maailmanennätystä

23.07.2008 20:21 Jukka O. Kauppinen

Ylikellotus on tietokoneteollisuuden vastine autojen nopeusajoille. Sinänsä tässä mittakaavassa tehtäville nopeuden nostoille ei ole mitään käytännönläheistä käyttökohdetta, mutta ennätyksiä on mukava yrittää rikkoa, tälläkin alueella.

Ylikellotusta tekevät alan harrastajat käyttävät yleensä jo valmiiksi nopeimpia komponentteja mitä voi kaupasta saada. Jotta niiden käyttönopeus voidaan nostaa maksimaaliselle taholle, tarvitaan erikoisia ratkaisuita ja muutoksia myös laitteistoon.

Esimerkiksi koneen lämmönhallinta on aina yhtä haastavaa ja viime vuosina nestemäinen typpi on ollut yleisin käytössä oleva tapa viilentää laitteistoa – sen avulla voidaan lämpötilat viedä jopa -195 asteen tasolle ja siten saavuttaa maailmanennätyksiä!

Viime vuoden Assemblyissä Marcus ’Kinc’ Hultin rikkoi oman ennätyksensä, jonka hän tosin rikkoi myöhemmin samana vuonna. Nyt tätä ennätystä ollaan parantamassa entisestään!!

Marcus ’Kinc’ Hultin tiimi yrittää rikkoa 3Dmark Vantagen maailmanennätystä yhdessä Petri ’SF3D’ Korhosen kanssa Asuksen ständillä. Tsekkaa siis tilanne Assykäytävillä kuljeskellessasi – ennätys voi rikkoontua minä hetkenä hyvänsä.

Eiköhän paikalla nähdä myös oma Muro-Sampsamme, tekopartaan pukeutuneena.

Lisätietoja: Ylikellotusta Assemblyssä

Lisää aiheesta

Assemblyn liput revitään käsistä, hitaat jäävät rannalle ruikuttamaan

Assemblyn pelikehityskisassa kaadutaan kiukaalle ja koetaan takaumia

ASSEMBLY-tapahtumat vuonna 2008

Asusilta neljän tonnin unelmakone Assyjen pelimestarille

Lue myös

Arvostelu: Unreal Tournament 3 (PS3, 360)

Tekniikkauutisia: DirectX 11, uudet Catalystit, Ee PC 1000

Unreal Tournament 3 Linuxille jumiutui lakiongelmiin, valoa tunnelin päässä

Videopelitkö lasten viihdettä? Tuskin…