Uusimmat

”Ammattitaitoista ummetusta” – Independence Day -ohjaajan uusimman elokuvan voi nyt katsoa Viaplaysta, mutta emme kyllä suosittele

07.08.2020 09:10 Muropaketin toimitus

Vuonna 1996 Roland Emmerich teki elokuvan ihmiskunnan ja avaruusolentojen välisestä sodasta. Syksyllä 2019 ohjaajalta ilmestyi Midway – sotaelokuva sekin, mutta tällä kertaa ihmiskunta sai kärhämöidä ihan keskenään.

Midwayn ylisanoja tulviva kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Midway perustuu ennen kertomattomiin tositapahtumiin. Pearl Harborin hyökkäys oli vasta alkua – toisen maailmansodan käännekohta oli Midwayn taistelu kesäkuussa 1942 Yhdysvaltain ja Japanin välillä. Yhdysvallat lähti taisteluun todellisena altavastaajana: heillä oli vain kourallinen koneita Japanin koko laivastoa ja ilmavoimia vastaan. Huippunäyttelijöillä lastattu Midway on intensiivinen ja visuaalisesti henkeäsalpaava kuvaus legendaarisesta taistelusta sekä komentajien että sotilaiden näkökulmasta. Rooleissa nähdään mm. Woody Harrelson, Ed Skrein, Patrick Wilson, Mandy Moore, Dennis Quaid ja Luke Evans. Elokuvan hahmot perustuvat todellisiin henkilöihin.”

Muropaketin elokuva-arvion kirjoittanut Olli Sulopuisto oli kritiikissään huomattavasti maltillisemmalla linjalla:

Arvostelu: Independence Day -ohjaajan sotaelokuva Midway on ammattitaidolla tehtyä ummetusta

Tähtiä Emmerich sai Sulopuistolta vain kaksi viidestä.

Mikäli Midway kuitenkin kiinnostaa, löytyy se tästä päivästä lähtien Viaplayn kuukausitilaajien elokuvavalikoimasta.

Alla leffan traileri.