Uusimmat

HBO Nordiciin lisättiin valtava määrä uusia elokuvia – Nämä 10 kannattaa katsoa ensimmäiseksi

18.08.2020 12:55 Muropaketin toimitus

HBO Nordicin valikoimaan lisättiin viime viikolla kymmeniä uusia elokuvia. Rankkasimme niiden joukosta kymmenen leffaa, joita voimme suositella Muropaketin lukijoille yöuniamme menettämättä.

Alla kymmenen suositustamme ilman sen tarkempaa paremmuusjärjestystä. Kaikki leffat eivät suinkaan ole viiden tähden klassikoita, mutta esimerkiksi David Lynchin ei-nyt-ihan-onnistunut Dyyni vuodelta 1984 on nyt hyvä katsoa ennen kuin Denis Villeneuven versio saa ensi-iltansa.

1. Before Midnight

”Tapaamme Jessen ja Celinen lähes kaksi vuosikymmentä sen jälkeen, kun he tapasivat ensi kerran junassa matkalla Wieniin. Vuosien vierittyä he asuvat nyt yhdessä Pariisissa.”

2. Frank

”Nuori, kunnianhimoinen mutta aavistuksen lahjaton muusikko Jon lähtee puolivahingossa Soronprfbs-bändin matkaan Irlantiin uuden levyn nauhoituksiin paikkamaan edellistä kosketinsoittajaa joka yritti hukuttautua. Bändin keulahahmo on musiikillinen nero Frank, jonka metodit ovat vähintäänkin outoja.”

3. The Man Who Killed Don Quixote

”Terry Gilliamin ikuisuusprojekti on vihdoin valmis! Monty Python -jäsen sekä elokuvien Brazil – tämän hetken tuolla puolen ja 12 apinaa ohjaaja on saanut viimeisimmän aikamatkaseikkailunsa valmiiksi 20 vuoden odotuksen jälkeen. Elokuva on moderni tulkinta Cervantesin manchalaisen ritarin tarinasta.”

4. Amerikan psyko

”Patrick Bateman, Wall Streetillä isänsä yrityksessä työskentelevä nuori mies, tappaa aivan syyttä suotta. Hänen vihansa maailmaa kohtaan kasvaa päivä päivältä. Tämä äärimmäisen synkkä komedia perustuu Bret Easton Ellisin kirjaan.”

5. Traffic

”Presidentti nimittää konservatiivisen tuomarin johtamaan Amerikan eskaloituvaa huumeidenvastaista sotaa, mutta sitten tuomari saa tietää, että hänen oma teini-ikäinen tyttärensä on addikti.”

6. Reservoir Dogs

”Kun täydelliseltä vaikuttanut ryöstösuunnitelma menee pieleen, rikolliset alkavat epäillä, että yksi heistä on petturi. Palattuaan päämajaansa he alkavat selvittää, kuka on syyllinen.”

7. Only Lovers Left Alive

”Detroitin ja Tangiersin autioon ympäristöön sijoittuva vampyyritarina, jossa ihmisten toiminnan kehityssuunnasta syvästi masentunut underground-muusikko palaa yhteen sinnikkään ja arvoituksellisen rakastajansa kanssa.”

8. Lock, Stock and two Smoking Barrels

”Neljä mukavaa, mutta turhamaista rikollista ovat syvissä veloissa murhanhimoiselle lontoolaiselle gangsterille korttipelihuijauksen takia. Maksaakseen velkansa takaisin ja pelastaakseen itsensä he päättävät ryöstää saaliin roistoilta, jotka ovat juuri ryöstäneet sen pilvenkasvattajilta.”

9. Amores Perros

”Rakkaus on monia asioita, niin hyviä kuin pahojakin, mutta rakkaus on erityisesti rankkaa. Kamala auto-onnettomuus yhdistää kolme tarinaa, joiden henkilöhahmot käsittelevät menetystä, katumusta ja elämän rankkoja realiteetteja rakkauden nimissä.”

10. Dune

”Tämä saaga kertoo galaksienvälisestä soturi Paul Atreidesista, hänen messiaanisesta nousustaan kansansa johtajaksi ja heidän selviytymiskamppailustaan. Nuori sankari johtaa sotureitaan sodassa pahaa paronia ja koko galaksin kattavaa ’spice’-kaupankäyntiä vastaan.”

Bonus: Leviathan

”Kolya joutuu Venäjän rannikkokaupungissa taistelemaan korruptoitunutta pormestaria vastaan kuultuaan, että hänen talonsa puretaan. Hän rekrytoi avukseen asianajajaystävänsä, mutta tämä aiheuttaa lisää vastoinkäymisiä Kolyalle ja hänen perheelleen.”

Muropaketin uusimmat