Uusimmat

Tänään tv:ssä: Tämän toimintaleffan menestykseen ei uskonut edes päänäyttelijä – Syntyikin yllätyshitti, joka sai kaksi jatko-osaa ja vielä tv-sarjankin

24.08.2020 08:41 Muropaketin toimitus

Vuoden 2008 toimintatrilleriä tehdessään Liam Neeson oli aivan varma siitä, että elokuva jäisi pienen piirin viihteeksi. Näyttelijä ei juuri pahemmin olisi voinut väärässä olla.

”Kuvittelin Takenin, pienellä budjetilla tehdyn eurooppalaisen elokuvan pyörivän pari viikkoa Ranskan elokuvateattereissa ja päätyvän muualla suoraan dvd:lle. Siitä tulikin hitti sekä Ranskassa että Koreassa”, Liam Neeson kertoi hiljattain.

Lue koko juttu täältä:

Liam Neeson oli varma elokuvansa floppaamisesta – Sitten tuli odottamaton puhelu veljenpojilta ja leffalle kaksi jatko-osaa

Taken sai jatko-osat vuosina 2012 ja 2014. Lisäksi elokuvan pohjalta tehtiin vuosina 2017-2018 ilmestynyt tv-sarja.

Taken nähdään (taas kerran) Hero-kanavalla tänään kello 21.00.

”Liam Neeson esittää tiukan toimintatrillerin pääosassa eläkkeelle vetäytynyttä CIA-agenttia, jonka tytär joutuu naiskauppiaiden kynsiin Pariisissa. Isä lähtee jahtaamaan sieppaajia keinoja kaihtamatta. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat euroelokuvan kultasormi Luc Besson (Fifth Element – puuttuva tekijä, Nikita) ja Robert Mark Kamen, jonka käsialaa ovat mm. alkuperäiset Karate Kid -elokuvat.”