Uusimmat

Pelaaminen vei mukanaan, teini keskeytti koulun

18.08.2008 11:46 Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltalainen 16-vuotias Blake Peebles on jännittävä esimerkki siitä mitä videopelit voivat saada aikaan. Hyvässä tai pahassa, se riippunee katsojan omasta näkökulmasta. Peebles näet keskeytti koulunkäyntinsä videopeleihin keskittyäkseen. Ei laiskuudesta, sillä nuorukainen tähtää peliammattilaiseksi.

Peebles on jo nyt vahva Guitar Hero -musiikkipelin veivaaja, mutta tästä on vielä pitkä matka todelliseksi pro-pelaajaksi. Niinpä Pebbles keskeytti koulunsa vanhempiensa luvassa ja suorittaa opintonsa kotiopettajan avulla. Näin hän voi keskittyä kitarapelin veivaamiseen.

Moni voi olla järkyttynyt ajatuksesta. Vai että jätti koulunsa kesken – ja minkä tähden? Pelejä pelatakseen?

Mutta onhan urheilukin pelaamista. Ja toisin kuin Suomessa, keskisemmässä Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa ammattimaiset videopelien pelaajat ovat ammattilaisurheilijoita sanan vahvimmassa merkityksessä. Parhaat pelaajat tienaavat huippu-urheilijan palkkoja ja nauttivat sponsorisopimuksista.

Huippu-urheilijaksi ei kuitenkaan ylletä ilman paneutumista ja vahvaa harjoittelua. Sen tietää myös Blake Peebles.

”Olen todennäköisesti yksi maan 15-20 parhaasta Guitar Hero -soittajasta”, hän arvelee.

Kuvat: Corey Lowenstein.

Nuorukaisella on aikaa harjoitella – ja kehittyä. Hän on osallistunut tähän mennessä useisiin paikallistason kilpailuihin ja menestynyt hyvin. Seuraavaksi matka suuntaa videopelien olympialaisiksi kutsutun World Cyber Games -turnauksen Yhdysvaltojen karsintoihin – ja jos soitto sujuu hyvin, matka jatkuu Saksaan turnauksen MM-otteluihin. Parhaimmillaan tarjolla on rahakkaat palkinnot ja peliammattilaisuran mahdollistava sponsorisopimus, huonoimmillaan paluu treenikämpälle.

Ja vaikka soitto ei sujuisikaan, ei hätää. Blaken vanhempien mukaan pojan koulunkäynti on sujunut itse asiassa paremmin kuin koskaan, eikä tätä ole tarvinnut kertaakaan käskeä läksyjen pariin.

Lähde: News & Observer, ’Guitar Hero’ whiz aiming higher

Lisää aiheesta

CGS-ammattilaispeliliiga pääsi Eurosportille

Fatal1ty – videopeliammattilainen elää kiertolaiselämää

Guitar Hero III: Legends of Rock (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Lue myös

Aarteita pelihistorian hämäristä 1: NeoGeo

eDomen arvosteluviikko: Final Fantasy, Fire Emblem, Multiwinia, Sims 2

Kolmas kerta toden sanoo, Kolmas valtakunta – miltä uusi Wolfenstein näyttää?