Uusimmat

Yhdysvaltain kybersoturit sammutettiin

18.08.2008 20:35 Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltain Ilmavoimat joutuivat sammuttamaan nettisodankäyntiin valmistautuneen Cyber Command -osastonsa. Air Force Cyber Command tarkkaili internetin tapahtumia ja kehitti keinoja, joiden avulla mahdollisen nettisodan syttyessä Yhdysvallat pystyisi puolustautumaan iskemään takaisin. Asevoimien keskellä kuitenkin käy niin voimakas myllerrys, että kybersoturien virtapiuha nykäistiin nyt irti.

Cyber Commandin riveissä oli 8000 sotilasta. Osasto julistettiin operationaaliseksi vasta muutama viikko sitten, mutta se joutui jo nyt uudelleenharkinnan kouriin.

Yhdysvaltain Ilmavoimat ovat olleet viime aikoina melkoisten skandaalien keskellä. Pahin lienee taannoinen sotku, kun kirjanpito ei pysynytkään ydinaseiden liikkeiden perässä – ja tavanomaisella matka- ja harjoituslennolla olleen pommikoneen miehistö löysikin koneestaan ydinaseen. Muiden sotkujen kera Ilmavoimia tiirataankin parhaillaan suurennuslasilla.

Kybersoturien ongelma oli ilmeisesti myös tehtäväkuvan epämääräisyys. Ilmavoimien ja asevoimien johto yrittänee seuraavaksi päättää mitä uudelta osastolta oikein tarkalleen ottaen odotetaan. Keskittyykö yksikkö hakkerisodankäyntiin ja tietoverkkojen hallintaan, vai pitääkö kybersoturien puukottaa myös muita asejärjestelmiä aina taistelukentillä saakka?

Lähde: Wired, Air Force Suspends Controversial Cyber CommandAir Force Aims for ’Full Control’ of ’Any and All’ Computers

Lue myös

Alan Wake elää yhä

eDomen arvosteluviikko: Final Fantasy, Fire Emblem, Multiwinia, Sims 2

Elokuvateatterien sukupolvenvaihto: ensimmäinen 3D-elokuva ensi-iltaan

Kolmas kerta toden sanoo, Kolmas valtakunta – miltä uusi Wolfenstein näyttää?

Pelaaminen vei mukanaan, teini keskeytti koulun