Uusimmat

Verkkopiraatit pulassa: 25 000 warettajaa saa haasteen

20.08.2008 11:21 Jukka O. Kauppinen

Eilinen uutisemme brittinaisen yli 20 000 euron jättipotista kiitoksena piraattipelin levittämisestä vertaisverkoissa näyttää olevan vasta alkua. Esimakua tulevasta. Sillä kuten eilen ennustimme, pelitalot ovat käymässä aggressiivisesti tuotteitaan vertaisverkossa jakavien kimppuun. Pelkästään Britanniassa tähtäimessä on 25 000 verkkopiraattia. Alkajaisiksi.

Atari, Codemasters, Reality Pump, Techland ja Topware ovat värvänneet aiemminkin verkkopiraattijahdissa kunnostautuneen Davenport Lyonsin jahtaamaan vertaisverkkopiraatteja. Ensimmäisessä vaiheessa 25 000 piraatille tarjotaan sovittelua: maksa 500 euron korvaukset ja lopeta nettijakelu, niin pääset pälkähästä.

Jos tarjous ei kelpaa, niin tilanne selvitetään oikeudessa. Ja kuten eilen todettiin, piraattipelien jakelijat ovat heikoilla jäillä. 500 vai 20 000 euroa, kumman maksaisit mieluummin? Vai pitäisikö se torrentti sittenkin sulkea?

Operaatiossa isketään ensin 500 aiemman tarjouksen huomiotta jättäneeseen. Siinä sivussa Davenport hakee oikeuden päätöksellä 25 000 asiakkaidensa pelejä vertaisverkoissa jakavien nimiä ja osoitteita. The Times -lehden mukaan näistä 5000 on jo saatu.

Eilinen ennustuksemme Davenportin bisnesten ripeästä kasvusta osoittautui todeksi harvinaisen nopeasti.

Lähde: Publishers target 25,000 file-sharers for illegal games downloads

Lisää aiheesta

Codemasters jahtasi Piratebay-käyttäjiä – maksa kuus donaa tai raastupa kutsuu

Piraatti: kerro pelintekijälle miksi varastat

Piraattipelin hinta: yli 20 000 euroa

Lue myös

Arvostelu: Arkanoid DS (DS)

Johanna Tukiaisen örkkiseikkailut

Olympialaiset hitti myös Piratebayssä

Warhammer Onlinen salassapitovelvollisuus päättyi, vino pino videota!