Uusimmat

Tänään tv:ssä: Jennifer Lawrence teki jo 20-vuotiaana yhden uransa parhaista elokuvista, mutta Suomessa tätä helmeä harva tuntee

Kuva: © Roadside Attractions

25.08.2020 12:35 Muropaketin toimitus

Jennifer Lawrence vakuutti Hollywoodin päättäjät ja muunkin maailman osaamisellaan vuoden 2010 Winter’s Bone -elokuvalla.

Winter’s Bone on neljä Oscar-ehdokkuutta kerännyt draamaelokuva 17-vuotiaasta Ree Dollysta, joka huolehtii mielisairaasta äidistään ja nuoremmista veljistään rähjäisessä hökkelissä Keskilännen vuoristoseudulla. Kun Reen huumekauppaan sekaantunut isä katoaa ja perhettä uhkaa kotitalon menetys, Ree lähtee varoituksista huolimatta etsimään isäänsä. Rikoksilla elävä suku ei katso tätä hyvällä, ja isän kohtalon selviäminen näyttääkin toivottomalta, kun Ree kohtaa totaalisen vaikenemisen.

Debra Granikin ohjaamaa elokuvaa tähdittivät 20-vuotiaan Jennifer Lawrencen kanssa John Hawkes, Garret Dillahunt ja Isaiah Stone.

Suomessa Winter’s Bone piipahti valkokankailla vuoden 2011 alussa, mutta keräsi vain 10 000 katsojaa. Määrä arvatenkin olisi ollut suurempi muutama vuosi myöhemmin, kun Lawrence oli maailmankuulu näyttelijätähti X-Men- ja Nälkäpeli -elokuvien ja esimerkiksi Rakkauden pelikirjan ansiosta.

Winter’s Bone nähdään tänään Subilla ensi yönä kello 00.05 alkaen.