Uusimmat

Tutkimus: PS3 myy parhaiten käytettynä tai kytkynä

02.05.2010 20:00 Antti Mutta

Pelijulkaisijoita on jo pidempään närkästyttänyt alati kasvussa oleva käytettyjen pelien bisnes. Noususuhdanteesta voi syyttää etenkin kauppaketjuja, jotka hyvittävät roimasti vanhoista peleistä.  Tuoreen tutkimuksen mukaan vastaava ongelma saattaa vaivata myös konsoleita, ainakin PlayStation 3:a Englannissa.

Jännittävä johtopäätös perustuu tuoreeseen tutkimukseen, jonka tilasi briteissä pelkästään Pleikkareita myyvä PS3PriceCompare. Selvityksen mukaan alle kolmas kuluttajista hakee konsolinsa täyteen hintaan kaupasta.

Yli 1000 vastanneesta suurin osa, eli 33 prosenttia, ilmoitti ostaneensa koneensa käytettynä. Selvityksessä ei mainittu oliko kone lähtöisin yksityisiltä myyjiltä vai pelikaupasta.

Toiseksi suosituin tapa hankkia PS3 oli puhelinliittymän avaamiseen liittyvä kytkykauppa. Viime vuosien aikana operaattorit ovat Suomessakin houkutelleet asiakkaita monilla keinoin, mutta ilmainen konsoli ei ainakaan vielä ole ollut meillä yleinen porkkana sopimuksen tekoon.

Pränikän pelilaitoksen ostaminen kaupasta ilman vippaskonsteja kiinnosti tutkimuksen mukaan vain 24 prosenttia vastanneista. Loput gallupiin osallistuneista olivat saaneet konsolinsa ilmaiseksi, lahjana tai kilpailuvoittona.

Toisen käden kaupan kasvun syyksi on helppo pukata hinta. PlayStation 3 on edelleen kallein nykysukupolven konsoleista. Käytettyjen pelien kohdalla hinta lienee ainakin määräävin tekijä. Parhaimmillaan 70 euron hintalappu ei houkuta. Eipä siis ihme, että PS3PriceComparen tutkimuksessakin 78 prosenttia vastanneista oli ostanut ainakin yhden käytetyn pelin Pleikkarilleen.

Lue myös

Arvostelu: Napoleon: Total War (PC)

Etelä-Afrikan potkupallokisat alkoivat tänään

Pelintekoa Suomessa ulkomaalaissilmin osa 2: Helsinki on kuin City17

Sony oikeuteen Amerikassa PS3:n Linux-hässäkästä