Uusimmat

CliffyB ristisiittää Gears of Warin ja roolipelit

14.05.2010 14:00 Miikka Lehtonen

CliffyB on mainio veikko. Aina sanavalmis ja peleistä pitävä pelikehittäjä on aina täyttä kultaa osuessaan mikrofonien eteen, sillä sanottavan lisäksi Cliffyllä riittää jo sen verran auktoriteettia, ettei tarvitse paljon vahtia, mitä puhelee. Nyt ei kuitenkaan trollattu, vaan puhuttiin asiaa, sillä CliffyB kertoili Gamasutran toimittajille Gears 3:n kehitysvaiheista.

Epic Games kehittää parhaillaan CliffyB:n johdolla kolmatta osaa huippusuosittuun Gears of War -pelisarjaansa. Viime kerralla jotkut kritisoivat peliä siitä, että todelliset uudistukset olivat vähän vähissä. Nyt niitä taitaa olla tulossa, sillä CliffyB on saanut kuningasideoita.

”Tulette näkemään hieman RPG-elementtejä seuraavassa Gears of War -pelissä, mutta ne ovat hyvin keveitä”, Cliffy kertoi. Mies totesi samaan syssyyn, että räiskintäpelien tulevaisuus on hyvinkin RPG-rajoitteinen. Moiset ajatukset eivät ole sattumaa, sillä Cliffy on pelaillut paljon pelejä, joista löytyy jos jonkinlaisia elementtejä.

”Olen pitänyt viime aikoina eniten Bioshockista, jossa oli kevyitä roolipelielementtejä, sekä Borderlandsista, jota hehkutan kaikille edelleen.” Cliffy mainostaa myös Mass Effectiä, jonka hän uskoo saaneen reippaasti vaikutteita Gears of Warin pelimekaniikasta, mutta toteaa samalla, että pelikehitys on syklistä. Joku keksii aina jotain uutta ja sitten muut ottavat sen omakseen.

”Ajattelen asiaa näin: tässä on jotain Gearsin kaltaista, mutta siinä on vielä enemmän syvyyttä ja erilainen pelimaailma. Se on kuin Star Warsia uudelle sukupolvelle, eikö? Pelikehittäjillä on aina ollut valtava taipumus ristisiitokseen. Gears sai vaikutteita Resident Evilistä, sitten Resident Evil 5 sai vaikutteita Gearsista. Ehkä näette jatkossa räiskintäpelien ottavan vaikutteita roolipeleistä tai vaikka Heavy Rainin tarinankerronnasta.”

Lue toki koko juttu!

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Gears of War 3 huhtikuussa 2011?

CliffyB: tytöt tykkäävät Gears of Warista

CliffyB laajentaa: selviytymiskauhua, kenties myös PS3:lle

CliffyB selittää, miksi räiskintäpelien sankarit ovat kaljuja

Lue myös

Tuki omille servereille palaa PC:n Call of Dutyyn

Valve mainostaa ilmais-Portaliaan riemukkaalla videolla

Bioware: ”Final Fantasy XIII ei ole roolipeli”