Uusimmat

PS3-hakkerit jatkavat konsolin murtoyrityksiä

04.01.2010 14:07 Jukka O. Kauppinen

Xbox 360:n ja PlayStation 3:n kunnollinen murtaminen ovat nykypäivän hakkerien Graalin maljoja. Xbox ja PS2 murrettiin ja hyödynnettiin ihan miten päin vain, mutta uudet konsolit pitävät edelleen pintansa. Yrittäjiä kuitenkin riittää, samoin toiveikkaiden warettajien uunottajia.

Eräs hakkerointi on ilmeisesti onnistunut jopa kiertämään Sonyn suojauksia, jossain määrin. Kyse ei ole edelleenkään konsolin suojausten murtamisesta niin, että PS3:sta voisi modata mieleisensä. Mutta sen avulla voi – väittämän mukaan – tehdä toimivat Blu-Ray-kopiot joistakin PS3-peleistä. Esimerkkeinä on mainittu Killzone 2, PES 2008 ja MotorStorm.

Exploitti kuitenkin vaatii muun muassa Ubuntu-käyttöjärjestelmän asentamisen PS3:een, kaksi Windows XP:tä ja lähiverkkopatentteja, joten PlayStation 3 -pelien kopioinnin riistäytymistä käsistä ei tarvitse vieläkään pelätä.

Toisaalla vuosi alkoi vauhdikkaan höynäyttelyn merkeissä. Nettiuutiset ja YouTube-videot kertoivat PS3:n ”varmuuskopiointijärjestelmästä”, jonka avulla olisi mahdollista kopioida pelit PS3:een kytketylle ulkoiselle kiintolevylle ja sen jälkeen pelata ilman Blu-Ray-kiekkoja.

Useimpien mielestä kopiointijärjestelmä on näpsäkkä feikki, jolla pyritään kiusaamaan kopiopelejä himoitsevia PS3-pelaajia.

Lue myös

Assassin’s Creed II:n lisäsisällöt tammi- ja helmikuun aikana

Elements of War yhdistää nettiseikkailuja ja naksusotaa

Havok-fysiikkateknologian kehittäjä retrohaastattelussa

Nintendo ja Sony hallitsivat vuoden 2009 pelimyyntiä Japanissa