Uusimmat

Microsoftia syytetään huijauksesta ja petoksesta

29.01.2010 21:30 Jukka O. Kauppinen

Hoh hoijaa. Joukkokanteet FTW. Näin ainakin Amerikassa, tuossa turhien oikeudenkäyntien ja lakimiesten luvatussa maassa. Tällä kertaa vauhdissa on philadelphialainen lakimies, joka on keksinyt nerokkaan näkökulman Microsoftia ja Xbox Live / Windows Live -palveluja vastaan. Niiden avulla Microsoft näet rikastuu epäoikeudenmukaisesti. Kyllä. Epäoikeudenmukaisesti.

Microsoft on näet julmasti kehittänyt Microsoft Points -järjestelmän siten, että kaikki Xbox Live / Windows Live -palveluista ostetut tuotteet ”vaurastuttavat yhtiötä epäoikeudenmukaisen runsaasti”.

Jopa niinkin, että Microsoft Pisteet ovat silkkaa huijausta ja petosta.

Samuel Lassoffia jurppii se, että Livestä ostetaan sisältöjä MS-pojoilla, jotka lunastetaan joko luottokortilla tai kaupasta ostettavilla pistekorteilla. Asian ytimessä on se, että pisteitä jää usein yli sen verran, että tarkankin linjan kuluttajalla saattaa olla niitä tilillään muutaman euron verran. Jos tilillä on 300 pistettä ja halvin peli maksaa 400 pojoa, niin eihän siinä auta kuin ostaa niitä lisää. Mutta oi, nyt tilillä onkin sitten enemmän pisteitä kuin tarvitaan. Ja taas pitää ostaa jotain, että ne saisi käytettyä. Entäpä ne, jotka ovat ostaneet tililleen MS-pojoja vaikkapa useammalla kympillä, tulevia ostoksia silmälläpitäen? Teitä on huijattu!

Lassoffin toiveiden mukaan tämä on petosta, joten hän yrittää löytää Yhdysvalloista edes muutaman MS-pojokäytäntöön pettyneen kuluttajan. Joukkokanteella voidaan sitten kiusata Microsoftia.

Vinkki Lassoffille: nostapa samalla kanne vielä Nintendoakin vastaan. Nintendo Points, näet.

Lassoff tunnetaan IT-yhtiöiden kiusaamiseen erikoistuneena lakihäirikkönä, joka yrittää saada pieniä ja suuria kompastumaan korvausvaatimuksiinsa. Herra on ollut aiemmin muun muassa Googlen kimpussa.

Vaikka Microsoft Points -maksujärjestelmä on ollut käytännössä toimiva ja enimmäkseen ongelmaton, niin Microsoft on myös harkinnut siitä luopumista ja siirtymistä suoraan dollari- ja eurohintaiseen laskutukseen. Tässäkin on toki ongelmansa, sillä siinä missä pisteillä hinnoitellut tuotteet ovat täsmälleen saman hintaisia kaikkialla, valuuttapohjaiset hinnat tuottaisivat heti kurssipulmia.

Lähde: Microsoft Points Draw Class Action Suit

Lue myös

Dragon Age ja Modern Warfare 2 veivät Vuoden peli -pääpotin

Fallout: New Vegas tänä vuonna

Scifin ja kuvataiteen mestari H.R. Giger Tampereella – kuvagalleria näyttelystä

Tässä ovat MMO-historian pahimmat töppäykset