Uusimmat

Xbox One ja pelit: Forza 5 haastaa Gran Turismo 6:n

21.05.2013 21:12 Jukka O. Kauppinen

Xbox Onen maailmanensiesittely ei oikein jättänyt peleistä tykkäävän pelaajan käsiin paljoakaan. Microsoft kyllä kertoi laveasti uuden viihdelaitteen monimediamahdollisuuksista ja tv-viihteestä. Ja kyllähän se aika komea, moniajoon kykenevä ja hintava digiboksi näyttäisikin olevan. Konsoliraudasta tai peleistä ei sen sijaan juuri huudeltu.

Muutama maininta sentään saatiin. Forza Motorsport 5 tulee pistämään ajopelien ystävät koville, sillä molemmat pelit ilmestyvät tämän vuoden aikana. Forza vain tulee ihan uudelle konsolille, Gran Turismo 6 puolestaan luottaa vanhaan rautaan. Jännää tulee olemaan.
Forzaakin kovempi julistus, ainakin meikästä, on Remedyn Quantum Break. Scifi-fiilistä, toimintaa ja vahvaa tarinankerrontaa. Varmasti toimii!

EA Sports on tietysti vahvasti mukana. FIFA 14 Ultimate Team ilmestyy X1-yksinoikeutena, ja konsolille saadaan muutoinkin – tuttuun tapaan – lisää Fifaa, Maddenia, NBA:ta, NHL:ää ja UFC:tä.

Verrattoman pitkä aika esityksestä käytettiin jo alkukuusta uutisoituun Call of Duty Ghostsiin, jonka suurin Xbox One –valttikortti on X1:lle julkaistava yksinoikeussisältö. Verratonta!

Ghostsista kehuttiin kovasti myös uskomatonta grafiikkaa, detaljeja, hahmomalleja ja mitä kaikkea suunnattoman hienoa uudella raudalla voidaankaan tehdä. Itsehän tykkäsin eniten näteistä koirista. Muutoin lähinnä haukotutti. CoDia, mikä yllätys.

Toivon mukaan E3-messuilla X1:n pelivalikoimasta kuullaan paljon lisää. Ehkä vähän laitteen sisuksistakin. Digiboksijutut eivät oikein iske.

Microsoftilla on yöllä alla 15 ensimmäisen vuoden aikana julkaistavaa yksinoikeuspeliä, joista kahdeksan täysin uusia pelisarjoja.

Päivitys: Ubisoft kertoo Assassin’s Creed IV:n ja Watch Dogsin ilmestyvän myös X1:lle.

Lisää aiheesta

Xbox One

Huokaiskaa helpotuksesta, uusi Xbox ei vaadi nettiyhteyttä

Seuraava Xbox jo tuotantolinjalla?

Tällainen on Xboxien historia – tänä iltana paljastuu seuraava sukupolvi

Valmistaudu Xbox-bingoon – tulosta valmiit bingolomakkeet

Lisää: Kaikki Xbox-huhu-uutiset 2011-2013

Lisää aiheesta

Xbox One