Uusimmat

Ouya rahoittaa yksinoikeuspelejä Kickstarterin kautta

20.07.2013 17:00 Juho Anttila

Kohuttu ja odotettu Android-pohjainen Ouya-konsoli saatiin vihdoin kauppoihin kera melkoisen laajan pelivalikoiman. Konsolille kaivataan kuitenkin lisää laadukkaita yksinoikeuspelejä. Tehdäkseen Ouya-yksinoikeuskehittämisen kiinnostavammaksi yritys aikoo nyt kannustaa pelintekijöitä riihikuivalla rahalla.

Ouya hankki oman rahoituksensa aikanaan Kickstarterin kautta, joten on vain ja ainoastaan sopivaa, että tukea jaetaan pelikehittäjillekin saman palvelun kautta. Yritys aikoo perustaa miljoonan dollarin rahaston, jolla tuetaan Ouya-yksinoikeuspelien kehittämiseen tähtääviä Kickstarter-keräyksiä.

Rahaston toimintamalli on yksinkertainen. Jos Ouya-pelin kehittämiseen tähtäävä Kickstarter-keräys, jonka tavoitesumma asettuu 50 000 ja 250 000 dollarin välille, onnistuu, Ouya rahoittaa projektia lisää alun perin haetun summan verran. Lisäksi kampanjan aikana eniten rahaa kerännyt Ouya-projeksi saa vielä ylimääräiseen 100 000 dollarin lisäbonuksen.

Kampanja-aika alkaa elokuun 9. päivä ja jatkuu tasan vuoden verran. Ehtona rahoituksen saamiselle on vähintään 50 000 dollarin keräystavoite ja se, että kehitettävä peli pysyy Ouya-yksinoikeutena vähintään kuuden kuukauden ajan. Saas vain nähdä, miten Ouyan lupaama tuplarahoitus vaikuttaa Ouya-peliprojektien alkuperäisten keräystavoitteiden realistisuuteen. Voi olla, että moni arvioi tarpeen alakanttiin laskeskellessaan vajauksen tulevan täytetyksi Ouyalta saatavalla rahalla.

Lähde: Develop

Lisää aiheesta

Ouya myi loppuun ja suututti Kickstarter-tukijat

E3Dome: messujärjestäjät kinaavat Ouyan kanssa

Ouya-julkaisua lykättiin – ohjaimessa ongelmia