Uusimmat

EA sulkee sosiaalisia pelejään

16.04.2013 13:00 Juho Anttila

Yhdessä maailman eniten tunteita herättävistä pelifirmoista, EA:ssa heiluu tällä hetkellä iso luuta. Ensin sai kenkää toimitusjohtaja, sen jälkeen liuta mobiilikehittäjiä. Nyt firma suunnittelee pistävänsä nurin myös nipun sosiaalisia pelejään.

SimCity Social, The Sims Social ja Pet Society saavat kirveestä tämän kuun puolivälissä. EA:n mukaan tempun syynä on pelaajamäärien ja aktiviteetin putoaminen alle kipurajan. EA:n vahva tavoite panostaa mobiilipeleihin ei siis estä karsimasta rönsyjä rankalla kädellä.

Kaikki nyt suljettavat pelit ovat alun perin Playfishin tuotantoa. EA osti Playfishin vuonna 2009 huimahkolla 300 miljoonan dollarin hinnalla. Vuonna 2010 firma solmi strategisen viiden vuoden yhteistyösopimuksen Facebookin kanssa. Tällä hetkellä ei kuitenkaan näytä siltä, että firma ottaisi sopimuksesta enää paljoakaan irti.

Nyt ilmoitettujen sulkemistenseurauksena kaikki Playfishin pelit on joko suljettu tai tullaan sulkemaan, pois lukien Madden Social 13. Noinkohan EA jäi lopulta Playfish-kauppansa kanssa voitolle, vai käviköhän nyt niin, että firma poltti tempussa näppinsä?

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

EA pisti mobiilikehittäjiä kilometritehtaalle

EA-pomo ei sulata Amerikan huonoin yritys -äänestystulosta

EA:n toimitusjohtaja erosi – huono juttu pelaajien kannalta