Uusimmat

Medal of Honor: buginen, vaisu ja pinnallinen

14.10.2010 15:16 Jukka O. Kauppinen

EA kaivoi vanhan kunnon Medal of Honor -pelisarjan naftaliinista, pyrkien haastamaan pitkästä aikaa Call of Duty -sarjan jättimenestyksen. Medal of Honorin ääreen laitettiin jättifirman parhaat pelintekijät ja tavoitteet olivat korkealla. Tulokset eivät ole kuitenkaan vakuuttaneet.

eDomen testaajat ovat havainneet pelissä melkoisesti ongelmia, eikä vastaanotto ole ollut muuallakaan järin lämmin. Esimerkiksi Wired-lehdessä peliä kuvaillaan lähinnä pinnalliseksi teurastukseksi, joka on lisäksi kiusallisen buginen.

”Peli on täydellisen ennustettava ja yllätyksetön seikkailu, josta ei välity minkäänlainen tuntuma sodasta”, valittaa lehden testaaja.

Yleismaailmallinen vastaanotto pelille on ollut muutenkin niin kylmää kyytiä, että jopa EA:n osakekurssi putosi kuudella prosentilla.

Pelin uskotaan yltävän yhä noin neljän miljoonan kappaleen myynteihin, mutta koska monien katseet on jo suunnattu Call of Duty: Black Opsiin, niin bugisen ja vaisun MoHin ei uskota yltävän kuin välipalaksi. Modern Warfare 2:n kaltainen pitkäkestoinen suosio taisi jäädä vain haaveeksi.

Toisaalta Medal of Honorin myynnit ovat jo nyt vauhdikkaammat kuin yhdenkään sarjan aiemman pelin koskaan. Ennakkomyynnit olivat kovemmat kuin yhdelläkään toisella MoHilla. Myynnit ovat kivunneet tiettävästi jo niin Frontlinen kuin Allied Assaultin ohi.

Lähteet: Medal of Honor to break recordsBuggy Medal of Honor Is Superficial SlaughterMedal of Honor reviews ”a black eye for EA management”, cause share dip

Lue myös

Arvostelu: Landit Bandit (PS3)

Fanatecin Porsche-ratti toimii PC:llä, PS3:lla ja Xboxilla

Gran Turismo 5 viivästyy – ehkä jopa ensi vuoteen

Painajainen alkaa Red Dead Redemptionissa