Uusimmat

The Elder Scrolls Online on kuukausimaksullinen – kehittäjä selittelee ratkaisua

23.08.2013 10:00 Juho Anttila

Muutama vuosi sitten, kun maailma oli vielä nuori, verkkoroolipelejä rahoitettiin kuukausimaksuilla. Sittemmin peli toisensa jälkeen löi päänsä World of Warcraft -seinään ja ilmaispelimallista tuli ainoa oikea valinta verkkopelien rahoitusratkaisuksi. The Elder Scrolls Online toimii kuitenkin valtavirtaa vastaan, sillä peli tulee olemaan kuukausimaksullinen.

Pelin verkkototeutusta johtava Matt Firor on nyt kommentoinut monen erikoisena pitämää ratkaisua. Peliä kehittävän Zenimaxin valinta ei miehen mukaan ole kommentti ilmaispelimallia vastaan. The Elder Scrolls Onlinen kohdalla valittiin kuitenkin perinteisempi tie, kahdesta syystä.

Ensimmäinen syy on immersio. Matt Firor toteaa, että Elder Scrolls -pelien parissa pelaaja uppoutuu syvälle teoksen maailmaan. Ilmaispeleille tyypilliset maksuseinät ja niihin törmääminen ovat omiaan rikkomaan tätä illuusiota eikä se käy pelin henkeen. The Elder Scrolls Onlinen pelaamisesta maksava saa koko pelin tutkittavakseen eikä kokemusta häiritä ostokehotuksilla.

Toinen syy liittyykin sitten kehityksen rahoittamiseen. Zenimax lupaa tuottavansa peliin jatkuvasti lisää uutta sisältöä. Tämä mahdollistuu vain, jos peli tuottaa studiolle tasaista kassavirtaa, jolla uudet seikkailut voidaan rahoittaa. Zenimax on laskenut, että kuukausimaksumalli tuo ennustettavuutta, jonka varaan on turvallisempaa rakentaa tulevia suunnitelmia.

Kauniita ajatuksia, mutta noinkohan moinen toimii enää nykymaailmassa. The Elder Scrolls voi ottaa tukea tunnetusta brändistä, mutta menneiden vuosien yrittäjät ja epäonnistujat ovat osoittaneet, ettei sekään aina riitä.Arvaattevarmasti mihin peliin viittaan. Vaikka The Elder Scrolls Online ei olekaan vielä edes ulkona, voidaan jo nyt aloittaa veikkailut siitä, kuinka monta kuukautta kestää ennen kuin peli muuttuu ilmaispelattavaksi.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Yli kaksi tuntia videomateriaalia The Elder Scrolls Onlinestä? Miksipä ei!

E3Dome: The Elder Scrolls Online myös PS4/Xbox Onelle

The Elder Scrolls Online on ontto ja autio, testaaja väittää