Uusimmat

Battlefied 4:n kuoppainen alkutaival – DDOS-hyökkäys ja kaatuilua

19.11.2013 12:00 Juho Anttila

DICE:n Battlefield 4 on yksi vuoden ehdottomista räiskintätapauksista. Vaikka yksinpeli pettää, meininki on moninpelin puolella sangen muikeaa. Tai olisi ainakin silloin, kun peli toimii. Uuden ”Bäfän” alkutaival kun on ollut kaikkea muuta kuin ongelmaton.

Juuri kun näytti siltä, että pelin PC-version kaatumisongelmat oltaisiin saatu vähitellen kuriin, joutuivat moninpelipalvelimet DDOS-hyökkäyksen kohteiksi. DDOS tarkoittaa hajautettua palvelunestohyökkäystä, jossa palvelimia kuormitetaan lukemattomien tietokoneiden avulla niin, ettei pelaamisesta tule yhtään mitään.

Julkaisija EA paiskii parhaillaan tiukasti töitä korjatakseen ongelman. Samanaikaisesti PlayStation 4 -rintamalla menee vielä huonommin. Sonyn uutuuskonsoli julkaistiin juuri Yhdysvalloissa ja Battlefield 4:n piti olla yksi isoista julkaisupeleistä. PlayStation 4 -versio kärsii kuitenkin vakavasta kaatumataudista. Jotkut pelaajat ovat myös menettäneet pelitallennuksiaan.

Toivottavasti kyse on molemmilla alustoilla vain lastentaudeista, jotka korjaantuvat mahdollisimman pikaisilla päivityksillä. Itse peli kun on kuitenkin rautaa, joten olisi sääli, jos tekniset ongelmat katkaisisivat lennon alkuunsa.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Battlefieldien ja Codien lyhyt arvosteluhistoria

Battlefield 4 hallitsee moninpelinä – Suosittelemme!

Mulkaisu: Call of Duty: Ghosts vs. Battlefield 4