Uusimmat

Simpsoneiden uusin jakso selitti, miksi Homer ei enää kurista Bartia – ja muistutti samalla, miten paljon sarja on muuttunut

Kuva: © Disney

25.10.2023 08:26 Muropaketin toimitus

Perheväkivalta kuuluu Simpsoneiden perinteisiin. Viime vuosina Homer Simpson ei kuitenkaan ole enää poikaansa Bartia juuri satuttanut – ainakaan fyysisesti.

Simpsoneiden uusin Yhdysvalloissa esitetty jakso on selittänyt, miksi Homer ei enää kurista Bartia, Comicbook.com uutisoi.

Simpsoneiden uudessa, 35.:n kauden kolmannessa jaksossa McMansion & Wife, Simpsoneiden naapurustoon muuttaa uusi perhe. Kun Homer kättelee uutta naapuriaan, kehuu tämä Homerin kovaa puristusta. Homer toteaa Margelle, että kaikki ne Bartin kuristamiset tuottivat sitten tulosta.

Kohtaus ei kuitenkaan pääty siihen, vaan Homer jatkaa – kuin suoraan katsojille sarjaa julkaisevan Disneyn äänellä puhuen:

”Vitsit vitseinä. En tee sitä enää. Ajat ovat muuttuneet”.

Perheväkivalta on tietenkin väärin, ja on hienoa että Homer on päässyt toksisesta piirteestään eroon. Samalla näin alleviivaava julistus saa sarjan vanhan fanin helposti irvistelemään. Aihetta olisi voinut käsitellä hienovaraisemminkin, ja ehkä syvällisemminkin.

No, ainakin sarjan kulta-aikoina 90-luvulla. Nykyään Simpsonit keskittyy mieluummin suoraviivaisempaan viihteeseen kuin satiiriin ja ajatuksien herättelyyn.

Viimeksi Homer on kuristanut Bartia Simpsoneiden 32.:lla kaudella, tosin kyseessä ei ollut tuolloin kaanoniin kuuluvasta jaksosta vaan irrallisesta tarinasta.

Suomessa Simpsoneita voi seurata Disney+:sta, jossa julkaistaan parin viikon päästä 34. tuotantokausi.

Simpsoneiden 34. kausi tulee vihdoinkin Suomeen – mukana hittisarjan historiallinen jakso