Uusimmat

Pelisuorituskykyä parantava tekniikka toimii nyt myös vanhemmilla Intel-suorittimilla

Kuva: © Nvidia

06.02.2024 07:55 Muropaketin toimitus

Intel-suorittimilla toimiva modi sallii ruudunpäivitystä parantavan tekniikan toimivuuden aiempaa laajemmalle käyttäjäkunnalle.

Resizable Bar- tai vaihtoehtoisesti Smart Access Memory -tekniikka on ilmestynyt viime vuosien aikana emolevyjen UEFI-laiteohjelmistoihin. Tekniikan avulla voi parantaa tietokoneen pelisuorituskykyä.

Resizable Bar optimoi datavuon kulkua näytönohjaimen ja suorittimen välillä. Suorituskykyparannus voi olla viiden ja 24 prosentin välillä riippuen pelistä.

Resizable Bar ei ole toiminut vanhemmilla kokoonpanoilla, mutta xCuri0 on nyt julkaissut GitHubissa modin, joka muokkaa emolevyn laiteohjelmistoa sallien Resizable Barin käyttöönoton vanhemmissakin järjestelmissä. Modi lisää erityisen moduulin UEFI-laiteohjelman käyttämään DXE-ajuriin. Modia ei tule asentaa tutustumatta ensin tarkasti aiheeseen modin GitHub-sivulla.

Tom’s Hardwaren tietojen mukaan modi toimii niinkin vanhoilla Intel-suorittimilla kuin Sandy Bridget, jotka saapuivat markkinoille vuonna 2011. Se käy järkeen, sillä Resizable Bar on ollut olemassa PCIe 2.0 -väylästä saakka, mutta tietotekniikkajätit eivät huomanneet hyödyntää tekniikkaa vasta kuin vuonna 2020, kun AMD alkoi tukea sitä Smart Access Memory nimellä.