Uusimmat

Yhdysvallat valmistelee venäläisen tietoturvafirman sovellusten kieltoa – päätähtäimessä virustorjunta

Kuva: @ Pixabay

23.06.2024 15:38 Muropaketin toimitus

Bidenin hallinto aikoo ottaa askelia, jotka johtanevat venäläisen tietoturvasovelluksen käyttökieltoon Yhdysvalloissa.

Hallinnon kohteena on Kaspersky Lab, joka on venäläinen kyberturvallisuuden ja virustorjunnan toimittaja. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Moskovassa.

Presidentti Bidenin hallinto katsoo, että Kaspersky Labin tuotteet ovat uhka kansalliselle turvallisuudelle. Yrityksen tuotteita ei syytetä ensimmäistä kertaa.

Vuonna 2022 Saksa varoitti Kaspersky Labin tuotteita olevan kenties mahdollista käyttää kyberhyökkäykseen. Yhdysvallat puolestaan asetti sen mustalle listalle. Tuolloin Kaspersky Lab väitti, että Saksan varoitus perustuu poliittisiin motiiveihin.

Yhdysvaltain valtion virastoja on jo kielletty käyttämästä Kaspersky Labin ohjelmistoja, mutta yksityisten yritysten ottaminen mukaan kieltoon olisi CNN:n mukaan ennennäkemätöntä.  Kauppaministeriö on kuitenkin jo tiettävästi tehnyt alustavan päätöksen kieltää tietyt liiketoimet Kaspersky Labin ja yhdysvaltalaisten henkilöiden välillä.

Lähteet ovat kieltäytyneet antamasta yksityiskohtaisia tietoja Kasperskyn tuotteisiin liittyvistä määräyksistä. Päähuomion odotetaan kuitenkin keskittyvän yrityksen virustorjuntaohjelmistoihin.