Uusimmat

Microsoft uudistaa Windows 11:n Käynnistysvalikon ja Tehtäväpalkin

Kuva: Unsplash

24.06.2024 18:29 Muropaketin toimitus

Ehkä käyttäjät saavat hiljalleen toivottuja parannuksia.

Microsoftin kehittämän Windows 11 -käyttöjärjestelmän vastaanotto ei ole ollut hyvä ainakaan Käynnistysvalikon ja Tehtäväpalkin osalta. Muun muassa Käynnistysvalikon hakutoiminnossa on voinut olla ongelmia, joka voi näyttäytyä takelteluna ainakin joissakin kokoonpanoissa.

Microsoft aikoo nyt kiinnittää huomiota Käynnistysvalikon paranteluun, ja myös Tehtäväpalkki on saamassa viilaamista osakseen. Uudistukset ovat kokeiltavissa koontikäännöksessä 22635.3785.

Jatkossa on mahdollista muun muassa vetää sovelluslinkkejä Käynnistysvalikon aloitusvalikosta Tehtäväpalkkiin. Se on onnistunut tähän saakka vain valitsemalla sovelluslinkki Kaikki-osion listalta.

Kansioita ei edelleenkään voi raahata Tehtäväpalkkiin, joka harmittanee osaa käyttäjistä. Käynnistysvalikon ulkoasua puolestaan on paranneltu.

TechSpot arvelee, että Microsoft on mahdollisesti myös kehittämässä Tehtäväpalkista jollain tapaa siistimmän näköistä. Näihin uudistuksiin kuuluisi ainakin Ilmoitukset-kellon piilottaminen sekä kellon tai päivämäärän piilottaminen.

Sovellusten pikakuvakkeet saavat myös ”hyppylistoja”, joissa on sovelluksen tarjoamia toimintoja, jos sovellus tukee hyppylistaa. Toiminto toimisi ainakin Resurssienhallinnan yhteydessä.