Uusimmat

Tekoälyllä voi nuuskia näyttösi kuvaa – antenni lähistöllä riittää

Kuva: @ Pixabay

05.08.2024 07:55 Muropaketin toimitus

Hakkeroinnin saralla on keksitty mitä mielikuvituksellisimpia tapoja saada haltuun tietoja ja dataa. Tietoturvatutkijat kertovat uudesta, varsin yllättävästä keinosta.

Näyttöihin liitetyt kaapelit kuten HDMI-kaapelit vuotavat elektromagneettista säteilyä. Urugualaisen yliopiston tietoturvatutkijat kertovat, että säteilyä nuuskimalla on mahdollista muodostaa kuva siitä, mitä kohdetietokoneen näytössä näkyy.

Tutkijat kertovat, että nuuskimista varten voi kouluttaa tekoälymallin. Sen avustuksella säteilystä voi löytää relevanttia dataa kuvan muodostamiseksi.

Tekniikka onnistui kuvan muodostamisessa ympäristöön vuotavasta HDMI-signaalista 70 prosentin tarkkuudella. Kuva ei ole täydellinen, mutta siitä voi silti ammentaa hakkereille hyödyllistä tietoa kuten salasanoja, taloudellista dataa tai salattuja keskusteluja.

Käytännön hyökkäyksessä hakkerin pitäisi saada ujutettua kohdetietokoneen lähelle sähkömagneettista säteilyä nuuskiva laite. Tiettävästi nuuskiminen voisi onnistua myös radioantennin avustuksella tietokoneen lähistöltä.

Tietoturvatutkijoiden mukaan tavallisten käyttäjien ei tarvitse olla ainakaan turhan huolissaan. Valtioiden kuitenkin kannattaa huomioida tämä urkintamahdollisuus.

Muropaketin uusimmat