Uusimmat

iOS 18 -päivitykset alkoivat

Kuva: © Apple

17.09.2024 11:46 Muropaketin toimitus

Apple on aloittanut iOS 18 -päivityksen jakekelun kaikkiin tuettuihin malleihin. 

iOS 18 julkaistiin virallisesti eilen ja se saapui samalla hetkellä kaikille tuetuille iPhoneille riippumatta niiden mallista. Ainakin toimituksen iPhone 15 Pro Maxin päivitys uusimpaan iOS 18 -versioon onnistui automaattisesti viime yönä. Apple Intelligence -toimintoja iOS 18 -julkaisu ei kuitenkaan vielä sisällä.

Vastajulkistetut Apple iPhone 16- ja iPhone 16 Pro -mallit saapuvat suoraan paketista iOS 18 käyttövalmiina. Uudet puhelimet saapuvat kauppoihin 20. päivä syyskuuta. Niiden lisäksi päivitys on saataville kaikille iPhone Xs- ja Xr -malleja ja toisen sukupolven iPhone SE:tä uudemmille iPhoneille.

iOS 18 tuo mukanaan muun muassa laajemmin kustomoitavan kotinäytön. Kuvakkeet ja widgetit voi vihdoin asettaa mihin tahansa näytöllä ja myös kuvakkeiden väriä voi vaihtaa. Kuvakkeet reagoivat myös tummaan ja vaaleaan teemaan. Myös Control Center saa käyttöliittymäuudistuksen ja useampia sivuja.

Lukitusnäytölle voi vaihtaa taskulamppu- ja kamerapainikkeet haluamiinsa pikavalintoihin ja toimintonäppäintä voi kustomoida laajemmin. iOS-käyttäjät voivat myös lukita haluamansa sovellukset Face ID:n kautta tai piilottaa ne kokonaan omaan piilotettuun kansioonsa.

Messages-sovellus saa laajemman tekstin formatoinnin sekä mahdollisuuden ajastaa viestien lähetys myöhempään hetkeen. Mail-sovellus kategorisoi saapuneet sähköpostit eri kategorioihin, ja niputtaa esimerkiksi tietyltä yritykseltä saapuneet viestit yhteen.