Uusimmat

Apple paljasti iOS 18:n tärkeimmät parannukset

Kuvakaappaus streamilta: © Apple

10.06.2024 20:42 Muropaketin toimitus

Apple on paljastanut WWDC 18 -tapahtuman yhteydessä, millaisia parannuksia iOS 18 tuo mukanaan.

Applen iOS 18 tuo mukanaan laajemmin kustomoitavan kotinäytön. Kuvakkeet ja widgetit voi vihdoin asettaa mihin tahansa näytöllä ja myös kuvakkeiden väriä voi vaihtaa. Kuvakkeet reagoivat myös tummaan ja vaaleaan teemaan. Myös Control Center saa käyttöliittymäuudistuksen ja useampia sivuja.

Lukitusnäytölle voi vaihtaa taskulamppu- ja kamerapainikkeet haluamiinsa pikavalintoihin ja toimintonäppäintä voi kustomoida laajemmin. iOS-käyttäjät voivat myös lukita haluamansa sovellukset Face ID:n kautta tai piilottaa ne kokonaan omaan piilotettuun kansioonsa.

Messages-sovellus saa laajemman tekstin formatoinnin sekä mahdollisuuden ajastaa viestien lähetys myöhempään hetkeen. Mail-sovellus kategorisoi saapuneet sähköpostit eri kategorioihin, ja niputtaa esimerkiksi tietyltä yritykseltä saapuneet viestit yhteen.

Applen satelliittiviestintä tukee jatkossa pelkkien hätäviestien lisäksi myös tavallista viestittelyä. Walletin avulla voi puolestaan siirtää rahaa helposti käyttäjältä toiselle koskettamalla puhelimia toisiinsa.

Photos-sovellus saa suurimman uudistuksensa koskaan ja tulee tarjoamaan kokonaan uuden käyttöliittymän ja toimintoja.