Uusimmat

Ensituntumat Logitech Pro X Superlight 2 Dex -pelihiiri – Kevyt, istuva ja tarkka

Kuva: @ Joonas Pikkarainen, Muropaketti

20.09.2024 19:00 Joonas Pikkarainen

Logitechin ensisijaisesti kilpapelaamiseen suunniteltuun Pro-sarjaan esiteltiin LogiPlay 2024 -tapahtumassa upouusi Pro X Superlight 2 Dex -pelihiiri. Ammattilaisten kanssa yhteistyössä suunitellun mallin kolmikirjaiminen loppuosa juontaa pöytäroolipeleistä tutusta dexterity-statsista, eli näppäryydestä, mikä korostuu uuden mallin käyttökokemuksessa.

Laajalti pidetyn Pro X Superlight 2 -mallin seuraava aste keskittyy palvelemaan tällä kertaa vain oikeakätisiä pelaajia, sillä edeltäjän symmetrisestä mallista on luovuttu. Uusi Dex on itse asiassa sisarustaan jopa hieman kookkaampi, mutta säilyttää täsmälleen saman 60 gramman painon. Hiiren perä on lisäksi aavistuksen muhkeampi peukalon puolelta ja etuosan kevyt kaltevuus oikealle takaa luonnollisemman kädensijan sormille.

LUE MYÖS: Testi Logitech G Pro X Superlight 2 -pelihiiri – Kilpapelaajien uusi salainen ase? Aika täydellinen naksuvuutta lukuun ottamatta

Peruspainikkeiden ja rullan ohella hiiren vasemmassa kyljessä on lisäksi kaksi painiketta peukalolle.

Kuva: @ Joonas Pikkarainen, Muropaketti

Ensituntuman perusteella aavistuksen isompi koko ei kuitenkaan tunnu käytössä, vaan tuntuma on päinvastoin erinomainen. Ergonomia on kuitenkin täysin subjektiivinen kokemus, mutta omaan kouraan Superlight 2 Dex sopi mukavasti.

Kuva: @ Joonas Pikkarainen, Muropaketti

Eritoten hieman painavampiin hiiriin tottuneena 60 gramman paino tuntuu miltei olemattomalta ja keveytensä vuoksi jopa mallikappaleelta. Silti Counter-Strike 2 rekisteröi hiiren liikkeet viivettä, ja pienen pelailun jälkeen tämän olemassaoloa ei meinannut edes huomata – ohjaus tuntui enemmän oman käden jatkeelta kuin erilliseltä hiireltä.

Superlight 2:n lailla Dex-mallin pohja on enimmäkseen liukupintaa, mikä edesauttaa miltei kitkatonta liikettä hiirimatolla. Yhdistettynä hiiren kepeyteen hiiren liikuttamiseen ei tarvitse juuri lainkaan voimaa, mikä takaa samalla rennomman otteen itse hiirestä. Testisessio jäi liian lyhyeksi tietääkseen käytön pitkäaikaisia vaikutuksia, mutta yhdistelmän voisi olettaa helpottavan pidempien pelisessioiden jälkeistä rasitusta kämmenessä.

Kuva: @ Joonas Pikkarainen, Muropaketti

Ottaen huomioon Pro X Superlight 2 Dexin olevan suunniteltu ensisijaisesti juuri Counter-Striken kaltaisille nopeatempoisille peleille, käyttökokemusta voi pitää onnistuneena.

Samaa sulavuus on tuotu myös hiiren sisällä jylläävään teknologiaan.

Logitech myönsi tosin itsekin suorituskykynumeroita dominoivan kahdeksikon näyttävän hyvältä markkinoinnissa ja väitti, ettei lukemiin ole edes ihmistasolla mahdollista päästä. Mutta jokaisen mahdollisen millisekunnin suorituksestaan pois hiovalle ammattilaiselle luvut ovat todennäköisesti meitä tavan tallaajia tärkeämmät.

Kyseistä kahdeksikkoa edustavat siis langattoman Lightspeed-teknologian kahdeksan kilohertsin pollaus sekä Hero 2 -anturin 88 G:n kiihtyvyys sekä 888 tuuman sekuntinopeus. Maksimi-DPI poikkeaa linjasta, mutta tarjoaa silti jopa 44 000 pisteen tarkkuuden. Nämä ovat lisäksi firmware-päivityksellä tuotavia lisäyksiä, joten vanhatkin mallit pääsevät nauttimaan parannuksista.

Käytännössä Logitech lupaa häiriötöntä pelaamista ympäristöstä riippumatta, joten hiiren voi viedä Assemblylle tai muuhun LAN-tapahtumaan huoletta. Tarkkuus näkyy puolestaan varsinaisissa peleissä, eikä tämän osalta jäänyt testissä moitittavaa. Osumatarkkuus Counter-Strike 2:ssa tuntui johtuvan enemmän toimittajan omista kyvyistä kuin hiiren puutteista. Vaan totuuden nimissä tuskin huomaisin pelaamisessani suurta eroa alhaisemmilla lukemillakaan.

Kuva: @ Joonas Pikkarainen, Muropaketti

Logitech Pro X Superlight 2 Dex tuntui silti äärimmäisen responsiiviselta ja tarkalta käytössä. Kun mainitsin käyttökokemuksen olevan kuin käden jatke, todellakin tarkoitin sitä. Ruudulla tapahtuvat liikkeet seurasivat tasan tarkkaan aikeitani, eikä virheistä voinut syyttää kuin itseään. Sama koski Lightforce-hybridikytkimiä, jotka rekisteröivät painallukset tarkasti ja jättivät virhepainallukset tekemättä.

Käyttökokemuksen viimeistelee peräti 95 tunnin akkukesto, joskin tämä on saavutettu tuhannen hertsin pollauksella. Lataus tapahtuu joko USB-C:n tai erikseen ostettavan langattoman Powerplay-hiirialustan avulla.

Logitech Pro X Superlight 2 Dex on saatavilla nyt hintaan 169,99 euroa. Värivaihtoehtoina ovat musta, valkoinen ja pinkki.

Joonas Pikkarainen

"Olen lähetellyt outoja raaputuksiani peleihin ja elokuviin liittyen Muropakettiin vuodesta 2018 alkaen. Läpi elämäni jatkunut intohimo on jostain syystä kiinnostanut myös TechRadarin, Pelaajan, IGN:n, KonsoliFIN:in ja muiden medioiden lukijoita, jotka ovat saaneet sietää turinoitani jo toista vuosikymmentä. Kun en kirjoita peleistä, elokuvista ja/tai teknologiasta, käytän kaiken vapaa-aikani näiden parissa. Pääväylien lisäksi meikäläistä voi seurata myös useimmissa sometileissä tunnuksella @Pjorkkis."

Muropaketin uusimmat