Uusimmat

“En ymmärrä mikä amerikkalaisia vaivaa” – Vuoden 2022 hittielokuvan ohjaaja tyrmäsi elokuvan uuden version

Kuva: Elävän kuvan keskus ELKE ry

19.09.2024 08:10 Muropaketin toimitus

Speak No Evil -elokuvan tanskalaisohjaaja Christian Tafdrup ihmettelee vesitettyä jenkkiversiota.

Vuoden 2022 alkuperäisen Speak No Evil -tanskalaiselokuvan ohjaaja Christian Tafdrup kritisoi ja kummastelee DK-lehden jutussa viime viikolla ensi-iltansa saanutta uusintaversiota.

Ohjaaja-käsikirjoittaja spoilaa molempia elokuvia, eli jos leffa(t) on näkemättä, niin lopeta lukeminen tähän.

Tafdrup kritisoi Muropaketin arvion tavoin leffan loppupuoliskoa, joka eroaa täysin hänen armottoman synkästä alkuperäisversiostaan.

”En ymmärrä amerikkalaisia, jotka kasvavat sankaritarinoiden parissa, joissa hyvän täytyy aina voittaa paha. Se korostuu myös elokuvani uudessa versiossa, jossa päähenkilöt jäävät henkiin ja päihittävät pahikset. Ilmeisesti versio jossa alkuperäisen tavoin päähenkilöpariskunta kivitetään hengiltä on Hollywoodissa mahdoton.”

”Kun näin uuden version, niin muut katsojat nauroivat ja hurrasivat kuin rokkikeikalla. Minun elokuvani näytöksista poistuttiin lähinnä traumatisoituina.”

Muropaketin 1,5 tähden arvostelussa uusintaversiosta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Leffan viimeinen kolmannes lähtee aivan omille raiteilleen. Vesitetyn version loppu poikkeaa alkuperäisen lisäksi täysin siitä mitä uutuus itse yrittää aluksi olla. Sen enempää amerikkalaisyleisölle suunnattua loppua spoilaamatta totean vain, että originaalista poiketen brutaali on viimeinen sana jolla elokuvaa voi kuvailla. Myös pikimusta satiiri loistaa poissaolollaan, mutta ehkä jenkkiyleisölle riittää sen sijaan alkuperäisestä uupuneet räjähdykset.”

Vuoden 2022 alkuperäisestä todettiin puolestaan neljän tähden arviossa puolestaan näin:

”Hieman koomisesta alusta huolimatta leffan äänisuunnittelu, musiikki ja erityisesti kuvaus korostavat heti mihin suuntaan teos etenee. Juuri mikään ei kuitenkaan saa katsojaa varautumaan loppuhuipennuksen silmittömään väkivaltaan ja julmuuteen. Maailma on täynnä hirviöitä, jotka käyttävät hyväksi haluamme olla kohteliaita.”

Arvostelu | James McAvoyn uusi Speak No Evil on täysin turha tekele, joka hukkaa kokonaan alkuperäisen kauhuelokuvan idean

Arvostelu | Julman väkivaltainen Speak No Evil on kauhuelokuva, joka ei jätä katsojaa rauhaan