Uusimmat

Ensi viikolla Suomeen saapuvassa kohuelokuvassa on kohtaus, johon käytettiin yli 136 000 litraa tekoverta

Kuva: © Working Title Films/Mubi

20.09.2024 07:59 Muropaketin toimitus

Demi Mooren ja Margaret Qualleyn tähdittämä yrjöttävä The Substance on vuoden parhaita kauhuelokuvia.

Cannesin elokuvajuhilla toukokuussa parhaan käsikirjoituksen voittanut satiirinen body horror -kauhuelokuva The Substance saapuu Suomen teattereihin ensi viikon perjantaina 27. syyskuuta.

Demi Mooren ja Margaret Qualleyn tähdittämän yrjöttävän mainion mässäilyn ohjaaja Coralie Fargeat kertoo EW:n haastattelussa, ettei suostunut ehdotuksista huolimatta käyttämään juurikaan tietokonetehosteita. Suurin osa efekteistä on tehty kameran edessä.

Leffan loppupuolelle sijoittuva kohtaus vaati kokonaisen teatterisetin rakentamista studioon. Joukkokohtauksen kuvaamiseen käytettiin kolme viikkoa ja melkoinen määrä tekoverta.

”CGI ei ollut minulle vaihtoehto, koska tahdoin kohtauksen tuntuvan massiiviselta. Logistiikan kannalta kohtaus oli vaikea toteuttaa. Veren määrä, paine jolla se roiskuu, sen koostumus ja väri. Käytimme kohtaukseen yli 136 000 litraa tekoverta.”

The Substancen virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Demi Moore on ex-filmitähti Elizabeth Sparkle, joka saa yllättäen potkut suositusta fitness-tv-ohjelmastaan. Korkealta putoavaa tähteä kiehtoo mystinen Substance -huume, joka muuttaa hänet hetkellisesti nuoreksi ja kauniiksi Sueksi (Margaret Qualley). Aineeseen liittyy vain yksi sääntö: viikko per kroppa. Ei poikkeuksia. Täydellistä, eikö?”

Muropaketin arvostelu elokuvasta ilmestyy ensi viikoin alkupuolella.