Uusimmat

Qualcommin väitetään kaavailevan Intelin ostamista

Kuvituskuva: @ Pexels

23.09.2024 10:49 Muropaketin toimitus

Intelin osakekurssi on laskenut tänä vuonna yli puolella. Se on kenties saanut Qualcommin laittamaan ostohousut jalkaan. Molemmat ovat yhdysvaltalaisia yrityksiä.

Intelillä ei ole mennyt viime vuosina läheskään niin hyvin kuin huippuvuosinaan. Piirivalmistuksen kannattavuus on laskenut, ja Intelin tuotteiden kysyntä ei ole juurikaan kasvanut.

Esimerkiksi datakeskussuorittimien kysyntää on syönyt tekoälybuumi. Yritykset ostavat nyt tekoälypiirejä, ja markkinajohtaja Nvidia dominoi sitä segmenttiä.

Qualcomm on Wall Street Journalin mukaan lähestynyt Inteliä ostotarjouksella. Aiemmin huhuttiin, että Qualcomm olisi kiinnostunut joistakin Intelin osista kuluttaja-PC-liiketoiminnan saralla. Väitetysti Qualcomm haluaisi nyt yrittää ostaa Intelin kokonaan.

Intel on perinteikäs piirivalmistaja, jolla on Yhdysvalloille myös strategista merkitystä. Wall Street Journal arvioi aiemmin, että yrityksen asema Yhdysvaltojen suurimpana piirivalmistajana takaa todennäköisesti sen selviytymisen. Näin käynee riippumatta siitä kuka sen omistaa.