Uusimmat

Miki Liukkosen romaanit kääntyvät elokuvaksi – luvassa on ”itsenäinen cinemaattinen todellisuus”

Kuva dokumentista Miki Liukkonen – Mitä et minusta vielä tiennyt / © Femkanten Media

24.09.2024 07:37 Muropaketin toimitus

Vuonna 2023 kuolleen Miki Liukkosen O ja Elämä: Esipuhe -teosten elokuvaoikeudet on myyty.

WSOY tiedottaa Miki Liukkosen O ja Elämä: Esipuhe -tiiliskiviromaanien kääntyvän yhdeksi elokuvaksi. Elokuvaoikeudet on ostanut Inland Film Company Oy.

Elokuvan ohjaaja Maria Ruotsala kertoo tiedotteessa Liukkosen teosten olleen hänelle kuin ”salamanisku”, joka sai hänet heti innostumaan kirjallisuuden viemisestä valkokankaalle. Ruotsalan mukaan elokuva tulee olemaan uskollinen Liukkosen kirjoille ja maailmoille.

”Maria Ruotsala kirjoittaa ja ohjaa elokuvan, joka pohjautuu Miki Liukkosen kirjoihin O ja Elämä: Esipuhe. Elokuva yhdistelee eri tyylilajeja, absurdeja ihmiskohtaloita, huikeita kuvia ja maailmoja, jotka haastavat realismin – niin kuin Mikin kirjatkin. Hän on huolella valinnut kirjoista kiinnostavimmat henkilöt, teemat ja aiheet ja rakentaa niiden pohjalta itsenäisen cinemaattisen todellisuuden, elokuvateoksen. Tämän voi todeta olevan tärkein tuotantomme”, sanoo tuottaja Klaus Heydemann.

Miki Liukkonen (1989–2023) kirjoitti viisi romaania, kolme runokokoelmaa ja yhden aikuisille tarkoitetun kuvakirjan.

Viime sunnuntaina Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla maailmanensi-iltansa sai Miki Liukkonen – Mitä et minusta vielä tiennyt -dokumentti. Sen ensi lauantaiseen näytökseen on R&A:n nettikaupassa vielä kirjoitushetkellä kourallinen lippuja jäljellä.

Mitä et minusta vielä tiennyt nähdään myös Ylen kanavilla vielä tämän vuoden puolella.