Uusimmat

Maria-elokuvasta povataan Angelina Jolielle Oscar-ehdokkuutta – traileri esittelee mistä on kyse

Kuva: © Netflix 2024

27.09.2024 07:50 Muropaketin toimitus

Venetsian elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saaneen Maria-elokuvan on ohjannut Pablo Larraín.

Netflix ja Studio Canal ovat julkaissut teaser-trailerin Venetsian elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanesta Maria-elokuvan, jonka pääosaroolista Angelina Jolielle povataan hänen uransa toista Oscaria.

Suoratoistopalvelun viralliselta YouTube-kanavalta traileria ei löydy, sillä Netflix on tajunnut blokata sen katselun USA:n ulkopuolella. Aiemmin leffaa promotessaan Netflix jätti mainitsematta, että se osti vain Pablo Larraínin ohjaaman oopperalaulaja Maria Callas -biopicin Yhdysvaltain jakeluoikeudet.

Muualla maailmassa leffaa ei Netflixissä nähdä.

Marian oikeudet myytiin Venetsian elokuvajuhlien yhteydessä lukuisille eri levittäjille. Suomen teatteriensi-illasta ei ole vielä tietoa.

Maria-elokuvan on käsikirjoittanut Peaky Blinders -sarjan luojana tunnettu Steven Knight, joka vastasi myös Larraínin vuoden 2021 Spencer-elokuvan kässärista, jossa Kristen Stewart esitti prinsessa Dianaa.

Jolien lisäksi Maria-elokuvassa esiintyvät muun muassa Valeria Golino, Haluk Bilginer, Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino ja Kodi Smit-McPhee.

Maria saa USA:ssa lyhyen leffateatterilevityksen alkaen 27. marraskuuta, jotta se voidaan hyväksyä Oscar-ehdokkaaksi. Netflixiin leffa tulee rapakon toisella pari viikkoa myöhemmin 11. joulukuuta.