Uusimmat

Intelin suorittimien jänniteongelman korjauksessa havaittiin ongelma

Kuva : @ Intel

02.10.2024 07:50 Muropaketin toimitus

Intel teki yllättäen vielä yhden mikrokoodipäivityksen taltuttamaan 13. ja 14. sukupolven Raptor Lake- ja Raptor Lake Refresh -suorittimien jänniteongelmaa, joka voi kuluttaa suoritinta ja pahimmillaan rikkoa sen.

Kerroimme vastikään uudesta mikrokoodipäivityksestä, ja nyt sitä on kokeiltu. Testin teki Chiphellin käyttäjä twfox, ja tuloksista uutisoi Wccftech.

Aiempi 0x129-päivitys ei vähentänyt merkitsevästi suorittimien suorituskykyä. Toisin on uuden 0x12B-päivityksen kanssa.

Intel Core i9-13900K:n suorituskyky laski yksiytimisessä  Cinebench R15 -testissä 6,5 prosenttia, joka on varsin tuntuva lasku. Wccftech teki myös oman kokeilunsa Intel Core i9-14900K:lla, ja tällä suorittimella suorituskyky laski ”hiukan”. Julkaisu kokeili myös moniytimistä testiä, ja siinä suorituskyvyn menetys oli kaksi prosenttia.

Emolevyvalmistajien jakamiin BIOS-laiteohjelmistojen asetuksiin on tullut myös muutos, sillä C1E-virransäästötoimintoa ei voi enää poistaa käytöstä.

Jos on huolissaan suorittimensa eliniästä, uusi 0x12B-päivitys lienee lähes pakollinen asennettava. Mahdollinen suorituskyvyn lasku on tässä tapauksessa välttämätön paha. Jänniteongelma ei Intelin mukaan koske tulevia Arrow Lake -suorittimia.