Uusimmat

Crucial löysi AMD X670E -emolevyistä ikävän ongelman – vaikutusta suorituskykyyn ja bonuksena käynnistysongelmia

Kuva: @ Crucial

04.10.2024 11:17 Muropaketin toimitus

SSD-levyistään tunnettu Crucial huomasi käyttäjien tukipyyntöjen yhtäkkiä kasvaneen. Syyksi paljastui AMD:n suorittimia tukevat X670E-piirisarjalliset emolevyt.

Käyttäjien raporteista ilmeni, että PCIe 5.0- ja PCIe 4.0 -SSD-asemat saattavat pudota X670E-emolevyillä jopa PCIe 1.0 -nopeuksiin. Toisena ongelmana Windows ei välttämättä käynnistynyt.

Crucialin mukaan vika ei ole piirisarjassa. Sen sijaan syynä on AMD:n suunnittelu, joka liittyy X670E-alustan PCI-Express I/O -toteutukseen. Ongelma tulee esille erityisesti M.2-liitäntäisissä NVMe SSD -asemissa, ja ongelma koskenee vain PCIe 4.0- ja PCIe 5.0 -SSD-asemia.

TechPowerUp kertoo, että vikaa ei ole löytynyt B650- tai B650E-piirisarjallisista emolevyistä. Ongelmaa ei ole havaittu myöskään X670-piirisarjallisissa emolevyissä.

Crucial antaa ymmärtää, että työn alla on päivitys, ja se jaettaisiin emolevyvalmistajien BIOS-laiteohjelmiston mukana. Sillä välin Crucial suosittelee liittämään SSD-asemat PCIe 4.0 -tuen tarjoaviin liitäntöihin PCIe 5.0 -liitäntöjen sijaan.