Uusimmat

Uusi Joker-elokuva on vuoden pahimpia pettymyksiä – ja se näkyy myös IMDb:ssa ja Rotten Tomatoesissa

Kuva: © Warner Bros.

04.10.2024 07:56 Muropaketin toimitus

Vuoden 2019 Joker-elokuva keräsi enimmäkseen kehuja niin kriitikoilta kuin suurelta yleisöltä. Jatko-osa Joker: Folie à Deux on saanut paljon koleamman vastaanoton.

Warner Bros. esitti Joker: Folie à Deuxin itsevarmasti Venetsian elokuvajuhlilla syyskuussa, viikkoja ennen virallista ensi-iltaa. Studio taisi yllättyä karvaasti, kun vastaanotto ei ollutkaan ylistävä. Tämän myötä Warner panttasi virallisia pressinäytöksiä ensi-iltaviikkoon asti – esimerkiksi Suomessa elokuva esitettiin kriitikoille vasta eilen eli vain päivää ennen ensi-iltaa.

Väkisinkin syntyi ajatus, että studio ei halunnut yhtään enempää Joker: Folie à Deuxin arvioita linjoille ennen elokuvan julkaisua. Toiveena taisi olla, että mahdollisimman moni menisi katsomaan vuoden 2019 elokuvan innoittamana ennen kuin sana jatko-osan sisällöstä ja laadusta leviäisi liian laajalle.

Nyt Jokerin jatko-osan arviot ovat kuitenkin päässeet linjoille, ja suuri yleisökin päässyt tutustumaan Joker: Folie à Deuxiin ennakkonäytösten myötä.

Vastaanotto ei ole ollut likimainkaan samaa luokkaa kuin ensimmäisen Jokerin kohdalla.

Joker: Folie à Deuxin tuoreusaste on Rotten Tomatoesissa kriitikoiden puolella vain 39 prosenttia. Ensimmäisen elokuvan kohdalla tuoreusaste on 68 prosenttia, joten notkahdus on valtava.

Suuren yleisön näkemystä elokuvasta ei ole vielä RT:ssa paljastettu, mutta IMDb:ssa Joker: Folie à Deuxin arvosana on nyt vain 5,5/10. Ensimmäisen elokuvan arvosana puolestaan on 8,4/10.

Muropaketin arviossa Jokeri: Folie à Deux sai vain kaksi tähteä viidestä.

Arvostelu | Ontto, iloton ja ankea Joker: Folie à Deux on täysin tarpeeton jatko-osa