Uusimmat

Francis Ford Coppola paljasti elokuvan, josta hän on kaikista ylpein – eikä vastaus ollut Kummisetä tai Ilmestyskirja. Nyt.

Kuva: Elävän kuvan keskus ELKE ry

07.10.2024 08:30 Muropaketin toimitus

Francis Ford Coppola paljasti suosikkielokuvansa omasta filmografiastaan.

Francis Ford Coppola vastaili fanien kysymyksiin Megalopolis-elokuvan virallisella Twitter-sivulla. Häneltä tiedusteltiin muun muassa suosikkiaan omasta filmografiastaan ja elokuvaa josta hän on kaikista ylpein.

Vastaus ei ollut yksikään Coppolan arvostetuimmista tai suosituimmista elokuvista.

Ohjaaja kirjoittaa valinnan olevan kuin nimeäisi suosikkilapsensa. Coppolan suosikki on kuitenkin vuoden 1983 kokeellisempi Rumble Fish – Taistelukala.

Mustavalkoinen Rumble Fish sekoittaa film noir -tunnelmaa rehelliseen avant-gardeen ja kumartaa niin ranskalaisen uuden aallon elokuvan kuin sadan vuoden takaisen saksalainen ekspressionismin suuntaan.

S. E. Hintonin vuoden 1975 saman nimiseen kirjaan perustuvassa Rumble Fishissa esiintyvät Matt Dillon, Mickey Rourke, Vincent Spano, Diane Lane, Diana Scarwid, Chris Penn, Dennis Hopper ja Coppolan veljenpoika Nicolas Cage.

Rumble Fish -elokuvaa ei tällä hetkellä löydy mistään kuukausimaksullisesta suoratoistopalveluista, mutta se on tarjolla vuokra- ja ostoversiona.

Fyysisistä julkaisuista Muropaketti suosittelee Criterionin vuonna 2017 julkaisemaa Blu-rayta, joka vaatii aluekoodivapaan soittimen. Myös brittilafka Eurekan vuoden 2012 Blu-ray on vallan passeli julkaisu. Aluekoodi B:n kiekko toimii luonnollisesti myös suomalaisissa soittimissa.