Uusimmat

Steam on nykyään pelaajien suosikkikauppa, mutta asiat olisivat voineet mennä toisinkin

Kuva: © Blizzard Entertainment

09.10.2024 10:33 Muropaketin toimitus

Blizzardilla oli suunnitteilla oman verkkokaupan luonti jo ennen Valvea.

PC-pelaajat ovat rakentaneet oman pelikirjaston Valven Steam-verkkokaupan ympärille jo vuosikymmenten ajan, mutta Blizzard melkein päihitti studion samassa kilvassa.

Blizzardin oma verkkoportaali Battle.net julkaistiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1996, jolloin se toimi studion omien pelien verkkopalveluna. Toimittaja Jason Schreier paljasti kuitenkin uudessa Play Nice: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment -kirjassa, että palvelu oli vähällä muuttua digitaaliseksi verkkokaupaksi vuosia ennen Steamin saapumista markkinoille.

Kirjan mukaan Blizzardin kehittäjä Patrick Wyatt ehdotti muiden tiimiläisten kanssa Battle.net-palvelun muuttamista digitaaliseksi verkkokaupaksi, joka myisi muidenkin tekemiä PC-pelejä. Tätä puolsi myös Battle.netin alkuperäinen luoja, Mike O’Brien, mutta yhtiön silloinen johto ei halunnut laajentaa palvelua studion omien pelien ulkopuolelle.

Valve sen sijaan julkaisi Steamin vuonna 2003 jakaakseen tuolloin Counter-Strike-pelin päivitykset pelaajille, mutta se kasvoi siitä nykyään tunnetuksi suosituksi verkkokaupaksi. Blizzard olisi voinut aloittaa saman jo muutamaa vuotta Valvea ennen, mutta sen sijaan yhtiö toi omat pelinsä myyntiin Steamissa vasta viime vuonna.

Lue myös: Arvostelu | Uusi Blizzard-kirja paljastaa, miten ristiriitaisissa oloissa kohutun pelistudion hitit syntyivät