Uusimmat

“Ei heillä ole palleja siihen” – Donald Trumpista elokuvan tehnyttä ohjaajaa eivät uhkailut pelota

09.10.2024 14:20 Muropaketin toimitus

Donald Trumpin tiimi on koettanut estää perjantaina ensi-iltansa saavan The Apprentice -elokuvan julkaisun. Ohjaaja Ali Abbasi ei kuitenkaan ole ex-presidentin taustajoukkojen rähinöistä säikähtänyt.

Tositapahtumiin pohjautuvan The Apprenticen tarinassa eletään 1970-luvun New Yorkissa. Donald Trump on uransa alkutaipaleella, kun hän kohtaa Roy Cohnin, vaikutusvaltaisen asianajajan, josta tulee yksi hänen elämäänsä määrittävimmistä ihmisistä. Nuoressa Donaldissa lupauksia näkevä Cohn opettaa uudelle oppipojalleen, miten kerätä vaurautta ja valtaa petoksen, pelottelun ja median manipuloinnin avulla.

The Apprpentice ei demonisoi Donald Trumpia, mutta sisältää useita kohtauksia, jotka eivät mairittele republikaanien presidenttiehdokasta. Näin ollen Trumpin juristit uhkailivat jo Cannesin ensi-illan jälkeen elokuvan tekijöitä ikävillä seuraamuksilla, jos The Apprentice julkaistaan.

Ali Abbasi ei tiimeineen järkähtänyt.

Donald Trump itse ei ole The Apprenticea julkisesti kommentoinut, eikä ohjaaja ole huolissaan, vaikka näin kävisikin.

”En usko että heillä on palleja haastaa meitä oikeuteen elokuvan takia. En usko niin, koska he tietävät meidän olevan oikeassa. He tietävät ettei elokuvassa ole mitään, mistä meidät voisi oikeuteen haastaa. He tietävät että käsittelemme tosiasioita, jotka on tarkistettu moneen kertaa sekä journalistisesti että juridisesti. Jos Trump kuitenkin haasteen nostaa, antaa palaa vaan. Siinä terveiseni heille”, Abbasi totesi The Hollywood Reporterin haastattelussa.

Muropaketin arviossa Sebastian Stanin, Jeremy Strongin ja Maria Bakalovan tähdittämä The Apprentice sai kolme tähteä viidestä.

Arvostelu | The Apprentice on kohuelokuva kahdesta kusipäästä – Sebastian Stan vakuuttaa nuorena Donald Trumpina