Uusimmat

Klonkku ei ole ainoa – Uusia Taru sormusten herrasta -elokuvia on nyt tekeillä kaksi

Kuva: © Warner Bros. Discovery

21.10.2024 07:54 Muropaketin toimitus

Vuodelle 2026 aikataulutettu The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum ei olekaan kaksiosainen elokuva, toisin kuin Ian McKellen antoi taannoin ymmärtää.

”Minulle on kerrottu, että The Hunt for Gollum on kaksi elokuvaa. Tuota ei olisi varmaan pitänyt sanoa. En siis ole lukenut käsikirjoitusta, en tiedä aikataulusta, enkä edes sitä missä kuvaukset järjestetään”, Gandalfin rooliin todennäköisesti pian palaava Ian McKellen kertoi taannoin This Morning in the UK:n haastattelussa.

“Tuota ei olisi pitänyt sanoa” – Gandalfin näyttelijältä lipsahti iso paljastus uudesta Taru sormusten herrasta -elokuvasta

Viikonloppuna kuitenkin selvisi, että McKellenille on sanottu väärin tai näyttelijä on ymmärtänyt väärin. Tosiasiassa The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum on vain yhden elokuvan mittainen, mutta kehitteillä on myös toinen uusi Taru sormusten herrasta – eikä kyseessä siis ole jo joulukuussa saava animaatio Rohirrimin sota.

Uusi Taru sormusten herrasta -elokuva tulee Suomeen joulukuussa – tältä näyttävät traileri ja tuoreimmat kuvat

”Voin kertoa, että The Hunt for Gollum ei missään nimessä ole kahden elokuvan mittainen. Se oli puhdas väärinkäsitys, sillä olemme alkaneet kehitellä kahta eri elokuvaa. The Hunt For Gollum on niistä ensimmäinen, toista ei ole vielä vahvistettu”, käsikirjoittaja Philippa Boyens totesi Empire-lehden haastattelussa.

Boyens kirjoittaa Klonkku-leffaa yhdessä Fran Walshin, Phoebe Gittinsin ja Arty Papageorgioun kanssa.

Elokuva tulee sijoittumaan Bilbon syntymäpäivien ja Morian kaivosten väliseen ajanjaksoon. Toistaiseksi vahvistamattomasta toisesta elokuvansa Boyens totesi vain, että toteutessaan Gandalfilla on siinä merkittävä rooli.

The Lord of the Rings: The Hunt for Gollumin ohjaa Andy Serkis, joka arvatenkin palaa myös esittämään ikonista hahmoa. Virallisesti elokuvaan ei ole vielä näyttelijöitä roolitettu, mutta Ian McKellenin lisäksi myös Viggo Mortensen ja Orlando Bloom ovat ilmaisseet kiinnostuksensa elokuvaa kohtaan.

Hugo Weaving sen sijaan ei halua enää Keski-Maahan palata.

Taru sormusten herrasta -tähti ei halua mukaan Klonkku-elokuvaan: ”Minulle riitti, jo Hobitin tekeminen oli pöhköä”