Uusimmat

Aivovuotoa Roviossa – tipiveteraanit perustivat oman pelitalon

02.05.2012 19:30 Jouni Mäki-Panula

Rovion riveistä on poistunut omaa yritystään perustamaan kaksi pitkän linjan työntekijää, jotka ovat olleet vaikuttamassa Angry Birdsin syntyyn ja kukoistukseen. Alkuperäisen Angry Birdsin johtavana palvelinarkkitehtina työskennellyt Antti Stén ja aiemmin Rovion johtava taiteilija Tuomas Erikoinen ovat perustaneet oman pelistudion nimeltä Boomlagoon.

Kaksikosta Stén valikoitui toimitusjohtajaksi ja Erikoinen luovaksi johtajaksi. Luovien työntekijöiden lähteminen omille teilleen ei ole yllätys, sillä Rovio vaikuttaa ainakin toistaiseksi keskittyvän lähinnä Angry Birdsin lypsämiseen.

Roviossa Stén suunnitteli Angry Birdsin palvelininfrastruktuurin, joka taipuu miljoonien mobiilipelaajien käyttöön. Erikoinen puolestaan oli Angry Birdsin, Angry Birds Seasonsin ja Angry Birds Rion johtava taiteilija sekä valvoi Angry Birds Spacen tuotantoa. Rovio kasvoi 12 työntekijästä 300 henkilön työllistäjäksi Sténin ja Erikoisen ollessa mukana.

Toistaiseksi Boomlagoon työllistää vain perustajakaksikkonsa. Helsinkiläisfirman tavoitteena on tuottaa alustariippumattomia pelejä HTML5:llä. Parhaillaan yritys etsii sijoittajia, eikä rahankeruuta ole vielä aloitettu.

Lisätietoja: http://www.boomlagoon.com

Lisää aiheesta

Tyhjiölinnut suurennuslasissa – arvostelussa Angry Birds: Space

Rovio: Suomesta löytyy hämmästyttävää osaamista

Tällainen on Särkänniemen Angry Birds Land

Lue myös

MTV3 sekoitti puurot ja vellit uhkapeliuutisoinnissaan

Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional -äänikortti testissä

The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition (PC, Xbox 360)

Vuoden shokki: Black Ops 2 kuulostaa kiinnostavalta ja sisältää uudistuksia!