Uusimmat

Perjantaikevennys: onko tässä kaikkien aikojen hirvein roolipeli?

01.08.2008 16:30 Miikka Lehtonen

Indie-pelit ja niitä väsäävät pöytälaatikkokoodarit ovat Internetin myötä nousseet pelaajien yleiseen tietoisuuteen. Innokkaita pelikoodaajia ei enää pysäytä mikään muu kuin heidän oman mielikuvituksensa ja lahjakkuutensa rajat. Ilmankin voi toki yrittää, mutta jälki on silloin hirveää.

Oiva esimerkki tästä on The Demon Rush, joka voi kenties olla kaikkien aikojen hirvittävin tietokoneroolipeli. Pelin synkkä tarina sai alkunsa Something Awful -foormin pelipalstalta, jonne pelin koodari ja oman Dragoon Entertainment -firmansa väitetty toimitusjohtaja ilmestyi mainostamaan peliään.

Alun puolipositiivinen innostus vaihtui järkytykseen ja sitten ratkiriemuun, kun kävi ilmi, että pelillä oli todella paljon annettavaa yleisölleen. Täydellisen surkean pelin lisäksi riemua kasvatti huomio siitä, että yli 500 megaa keskusmuistia vievä peli latasi käynnistyessään muun muassa pinon erilaisia printteriajureita sekä tuen heprealaisille aakkosille.

Jälki olisi ollut kamalaa yhden miehen harrastustyöksi, mutta että kolme vuotta väännetylle pelille, jonka kehitys on maksanut melkoisesti rahaa ja jota myydään 20 taalan hintaan? Katsokaa itse ja pohtikaa, maksaisitteko pelistä.

Ei silti niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Palstaa lukevat innostuivat nopeasti väsäämään pelille kunnianosoituksia, kuten maalauksia pelin hahmoista, remixejä sen soundtrackista ja jopa alla näkyvän trailerin.

Voisiko The Demon Rush olla kaikkien aikojen huonoin kaupallinen roolipeli? En ainakaan itse keksi mitään hirveämpää. Loppuun vielä Something Awful -käyttäjä El Birditon näkemys pelin upean musiikin sävellysvaiheista. Musiikeista, joiden sävellysohjelma maksoi yli 800 taalaa.

Linkki: Dragoon Entertainment

Linkki: Something Awfulin keskustelupalstan ketju

Lisää aiheesta

Perjantaikevennys: hamsteri kokeilee miten tasoloikka sujuu

Perjantaikevennys: 360-ohjain DualShockin kuorissa ja päinvastoin

Perjantaikevennys: hitonmoinen hätänappi

Perjantaikevennys: robotit soittavat rokkia

Lue myös

Brutal Legend on okei

Retrokolikkopelien ääressä: Prop Cycle