Uusimmat

Nvidialta kolme kierrätettyä GeForce 9 -grafiikkapiiriä

31.07.2008 13:20 Jukka O. Kauppinen

Nvidia esitteli kolme uutta pöytäkoneisiin tarkoitettua GeForce 9 -sarjan grafiikkapiiriä, jotka tukevat yhtiön PhysX- ja CUDA-teknologioita. GeForce 9800 GTX+, 9800 GT ja 9500 GT tarjoavat erinomaiset grafiikkaominaisuudet, laajan yhteensopivuuden ja tuen Nvidia SLI -teknologialle useissa eri hintaluokissa.

9800 GT sisältää 112 Stream-prosessoria ja 512 megatavua GDDR-muistia. Grafiikkapiiri tikittää 600 MHz ja shaderit 1500 MHz -nopeuksilla.

9500 GT:n kellotaajuudet ovat 550 ja 1400 MHz. Korttia myydään kolmea versiona versiona, jotka eroavat muistin määrän ja muistin kellotaajuuden osalta.

Nvidia kertoo, että…

Piirit tukevat PhysX-fysiikkateknologiaa, jota Nvidian mukaan käyttää yli 25 000 sovelluskehittäjää. PhysX tarjoaa sovelluskehittäjille erilaisia efektejä, kuten vartalomallinnuksen, törmäyksen tunnistuksen ja kankaiden simuloinnin. PhysX-teknologia tehostaa pelin realismia ja nopeuttaa fysiikan mallinnusta grafiikkapiireillä. Eri laitealustoille on julkaistu yli 140 PhysX-teknologiaa hyödyntävää peliä.

Uudet näytönohjaimet eivät kuitenkaan tuo pelaajille mitään varsinaisesti uutta, etenkään vääntörintamalla. Uudet piirit vaikuttavat lähinnä vanhemman tekniikan kierrätykseltä uusilla nimillä.

Lisätietoja: http://www.nvidia.com/

Lue myös

Muropojat ylikellottuivat viidensiksi

NASA avasi avaruusgallerian

Retrokolikkopelien ääressä: Prop Cycle

Sporesta seuraava megarahasampo?

Talleta dna avaruusaikakapseliin, elä ikuisesti