Uusimmat

Tuottajat, turhaa porukkaa

31.07.2008 14:29 Jukka O. Kauppinen

Brittiläisen Naughty Dog -studion Richard Lemarchand on laukonut Englannissa Brightonin pelikonferenssissa mielipiteitään videopelien tuotantoprosesseista. ”Tuottajat ovat turhia”, oli Lemarchandin ydinviesti.

Ai miten niin? Kuka sitten pitää langat käsissään?

”Meidän pelejämme tuottavat ne samat ihmiset, jotka niitä myös tekevät – suunnittelijat, tiimijohtajat, ohjelmoijat, jopa varatoimarimme.”

”Kuka tahansa joka haluaa ottaa vastuun pelin jostain osa-alueesta voi myös tehdä niin. Ei tarvitse kuin nostaa kätensä ja ryhtyä hommiin.”

”Kaikki, jokaisella tasolla, ottavat osaa suoranaiseen pelikehitykseen.”

Naughty Dogin asenne kuulostaa erikoiselta – ja virkeältä. Siinä missä moni pelistudio on kaikenmaailman pikkupomojen ja sensuntämäntuottajien leikkikentää, niin ajatus putiikista, jossa kaikilla on mahdollisuus ottaa niin paljon vastuuta kuin he haluavat, kuulostaa todella uniikilta.

Entä se tärkein kysymys: toimiiko systeemi?

Ilmeisesti. 90 työntekijän studio on myynyt yli 35 miljoonaa peliä ja tuottanut voittoa yli miljardi dollaria. Crash Bandicootit, Jak and Daxter ja Uncharted: Drake’s Fortune ovat pelejä, jotka eivät ole kaikkien mieleen – mutta niiden suosio suuren yleisön keskuudessa on valtaisaa.

Ehkäpä muidenkin kannattaisi siis ottaa esimerkkiä…

Lähde: Devs don’t need producers – Naughty Dog

Lue myös

Muropojat ylikellottuivat viidensiksi

NASA avasi avaruusgallerian

Retrokolikkopelien ääressä: Prop Cycle

Sporesta seuraava megarahasampo?

Talleta dna avaruusaikakapseliin, elä ikuisesti