Uusimmat

Kosmoksen sekopääkuningas lähestyy PS3:sta

27.08.2009 15:50 Jukka O. Kauppinen

Yksi pelimaailman veikeimmistä ja rakastetuimmista peleistä on kevyesti Katamari-sarja. Mutta samalla se on myös yksi vähiten tunnetuista ja oudoksituimmista teoksista. Harmi – mutta onneksi Ps3-pelaajilla on kohta mahdollisuus jatkaa katamarien pyörittelyä.

Erityisesti Japanissa vanhemmilla Pleikkareilla supersuosittu sarja saapui taannoin lopultakin myös länsimaihin, pitkän odotuksen jälkeen. Viimevuotinen Xbox 360:lle tehty Beautiful Katamari ei kuitenkaan oikein tavoittanut sarjan vanhempien pelien hallumeininkiä ja lystikkyyttä. Ja minkäs teet, kun tekijätkin olivat vaihtuneet.

Seuraavaksi äimistyttäviä palloja pyöritellään 18.9. julkaistavalla Katamari Forever -pelillä, joka tarjoaa ensimmäistä kertaa myös PS3-pelaajille mahdollisuuden kokeilla tätä ainutkertaista lystinpitoa.

Kosmoksen Kuningas on kolauttanut päänsä ja menettänyt muistinsa. Prinssi serkkuineen on luonut RoboKingin kuninkaan syrjäyttämiseksi, mutta se riistäytyi hallinnasta ja tuhosi kaikki kosmoksen tähdet. Siivotakseen RoboKingin aikaansaamat sotkut ja palauttaakseen Kuninkaan muistin, Prinssin serkkuineen pitää pyörittää Katamarejaan ja palauttaa väri maailmaan. Valmistaudu siis taas pyörittämään Katamaria!

Pelistä on äskettäin julkaistu pelattava demo PSN-palvelussa, kannattaa vilkaista.

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Katamari_Forever

Lisää aiheesta

Beautiful Katamari (360)

Parhaimmat peli-ideat ovat yksinkertaisia. Otetaan esimerkiksi Katamari Damacy. Pelissä pyöritellään palloa, joka kerää mukaansa kaiken eteen tulevan kukista kerrostaloihin. Hilpeätä. Mutta kuinka kauan samaa simppeliä reseptiä voi hyödyntää muutoksitta? Kysymykseen vastaa Katamari-sarjan neljäs osa.

Kosmoksen kuningas pistää tällä kertaa prinssin kierittämään katamaria koko maailmankaikkeuden pelastamiseksi. Kuningas sattui nimittäin tennistä pelatessaan lyömään reiän avaruuteen, jolloin syntyi kohtalokas musta aukko. Kolo vetäisi sisuksiinsa linnunratamme planeetat, joten reiän tukkiminen ei riitä. On pyöräytettävä uuden pallot taivaalle vanhojen tilalle.

Lue myös

BB alkoi väkivaltaisissa merkeissä

Ennakko: Operation Flashpoint: Dragon Rising (PC, PS3, Xbox 360)

Majesty 2 – videohaastattelussa fantasiakuningaskuntasimulaattorin tekijät

Sony uusii PlayStation 3 -brändin

Xbox vastaa Slimin hintahaasteeseen: Eliten hinta alas