Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Blur, East India Company Privateer, Just Cause 2, Might & Magic, Shattered Horizon

30.03.2010 21:45 Jukka O. Kauppinen

Viikko 12/2010 toi mukanaan annoksen näkemystä suomipelien maailmaan. Testissä oli näet kaksi kotimaista teosta, East India Company: Privateer ja Shattered Horizon. Niiden ohessa myös vähän ennakoitiin, räiskittiin ja taktikoitiin. Tarjolla onkin monipuolinen annos laatupelailtavaa!

eDomen testissä:

  • Blur-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)
  • East India Company: Privateer (PC)
  • Just Cause 2 (PC, PS3, Xbox 360)
  • Might & Magic: Clash of Heroes (DS)
  • Shattered Horizon (PC)

Blur-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Mitä saadaan aikaan kun otetaan puolikas kupillinen Project Gotham Racingia ja puolikas kupillinen Super Mario Kartia? Ratkiriemukasta touhua, kuten varmasti useimmat arvasivatkin. Bizarre Creationsin Blur on ehtinyt beta-vaiheeseen, joten testasimme pelin. Vauhtia, vaarallisia tilanteita ja kunnon Mario Kart -selkäänpuukotusta. Mutta toimiiko kokonaisuus?

East India Company: Privateer (PC)

Suomalaisen Nitro Gamesin käyntikorttipeli East India Company oli kiinnostava, mutta lopulta kuivahko näkemys puisten laivojen valtakauteen. Kiintoisasta lähdemateriaalista ei saatu irti ihan kaikkea mahdollista.

Peliä on julkaisun jälkeen kuitenkin laajennettu ahkerasti uusia kampanjamuotoja tarjoavilla maksullisilla lisäosilla. Kokeilimme, miltä maistuu yksityisyritteliäisyyteen panostava Privateer.

Just Cause 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Vaikka muutaman vuoden takainen Just Cause jäikin suurelta osalta pelaajista täysin vaille huomiota, jotkut muistavat pelin lämmöllä. Ongelmistaan huolimatta se tarjosi mitä parhaimmat mahdollisuudet temmeltää, mellastaa ja aiheuttaa julkista pahennusta.

Vastoin kaikki odotuksia kävi niin, että Just Cause sai kuin saikin jatko-osan, josta näkee jo alusta alkaen, että kehitystiimi on oivaltanut alkuperäisen pelin vahvuudet: kaaos on kaiken keskipisteessä ja sitä myös riittää. Voiko näillä eväillä muka mennä metsään?

Might & Magic: Clash of Heroes (DS)

Might & Magic -roolipelisarja ja sen strategia-spinoff Heros of the Might & Magic ovat yksiä PC-fantasiapelien legendaarisimmista tuotoksista. Viimeaikaiset Might & Magicit eivät ole kuitenkaan olleet tasoltaan kovin mairittelevia tai herättäneet suuria tunteita, joten sarjan nimellä ratsastava DS-strategia Clash of Heroes ilmestyi kuin varkain.

Varsin tuntemattoman Capybara Gamesin työn lopputulos on omaperäinen sekoitus Puzzle Questia, japsiropea ja Heroes of the Might Magicia. Tärkeintä eivät kuitenkaan ole ainekset, vaan se miltä lopputulos maistuu. Mitenköhän mahtaa olla?

Shattered Horizon (PC)

Jos ansioluettelosta löytyy vuosien kokemus pelikoneiden suorituskyvyn testaamisesta, on vain ajan kysymys, koska mieli tekee kokeilla siipiään pelikehityksen puolella. Tulos suomalaisen Futuremarkin reviirinlaajennuksesta on Shattered Horizon, verkkoräiskinnän uusi ulottuvuus.

Kilpailu fps-rintamalla on kuitenkin ankaraa. Pelien kehittämisessä tarvitaan muutakin kuin teknistä osaamista. Löytyykö Futuremark Games Studion esikoisen hihoista huikean grafiikan lisäksi muitakin valtteja?

Kuulumia artikkelirintamalta

Alan Wake parrasvaloissa – Remedy haastattelussa (osa 2)

Alan Wake on suomalaisen peliteollisuuden uusi merkkipaalu. Onko se mestariteos? Onko se rajapyykki, jonka myötä kotimaiset PC- ja konsolipelaajat jakaantuvat kahdeksi vihamieliseksi heimoksi? Onko se uskomaton ja upea seikkailu?

eDome syöksyy toukokuussa ilmestyvän suomalaisen pelialan ykköspelin uumeniin haastattelu- ja artikkelisarjalla.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon pelitarjonta oli määrällisesti hiljainen, laadullisesti sitäkin rankempi. Mielenkiintoisemmaksi lukijat äänestivät Miikka Lehtosen testin Battlefield: Bad Company 2 -räiskinnästä.

Battlefield: Bad Company 2 (PC, PS3, Xbox 360)

StarCraft II -moninpeliennakko (PC)

 

Artikkeliyhteenvedossa puolestaan matkailtiin niin pelihaastattelujen kuin wanhojen muistelun maailmoissa. Näistä kiintoisimmaksi nousi Kauppisen haastattelu Alan Wake -pelistä 45 prosentin äänisaaliilla.

Alan Wake parrasvaloissa – Remedy haastattelussa (osa 1)

Kane & Lynch 2 – Shangaissa kaikki päin persettä

Wiikon wanha: American McGee’s Alice

God of War 3:n tekijät haastattelussa – ”se oli valtava haaste – ja onnistuimme”

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli:

Katso tilanne vastaamatta